Brennvidde

with Ingen kommentarer

Avstanden mellom det optiske senteret i objektivet og fokalpunktet kalles objektivets brennvidde. Fokalpunktet er midtpunktet i fokusplanet, som er det planet der filmen eller bildebrikken befinner seg.

Brennvidden på objektivet bestemmer bildevinkelen. Det er ingen klar definsjon på hva som er en «normal» bildevinkel, men en bildevinkel som noenlunde tilsvarer synsfeltet slik det menneskelige øyet oppfatter det regnes som normalen. Objektiver med brennvidder i området 35 – 55 mm kalles for «normalobjektiv». Normalobjektiver har høy optisk kvalitet og enkel optisk konstruksjon, og kan lages både lyssterke og relativt rimelige.

Objektiv med kortere brennvidde enn normalobjektiver har større bildevinkel og kalles vidvinkelobjektiv, mens objektiv med lengre brennvidde og mindre bildevinkel kalles teleobjektiv.

(Visited 81 times, 1 visits today)