Extension tube

with Ingen kommentarer

Extension tube er engelsk for mellomring

Mellomringer brukes til å få et objektiv til å fokusere nærmere enn normal fokusavstand. Å komme nærmere har en forstørrende effekt på motivet (gjør at det ser større ut i søkeren og på bildene dine). Mellomringer er svært nyttige for makrofotografering, og kan gjøre nesten alle objektiver om til et makroobjektiv, til en brøkdel av prisen og samtidig opprettholde den opprinnelige optiske kvaliteten.

De monteres mellom kamerahuset og objektivet for å skape mer avstand mellom linsen og filmplanet. Ved å flytte linsen lenger bort fra film eller CCD sensoren i kameraet, tvinges objektivet til å fokusere mye nærmere enn normalt. Jo større lengde på mellomringen, jo nærmere kan linsen fokusere.

(Visited 18 times, 1 visits today)