Elements vs XnViewmp

with Ingen kommentarer

xnviewmp iconDagens program er XnViewmp. Jeg vil prøve å belyse forskjellene til Elements, og fortelle hva Xnviewmp gjør bedre enn Elements.

XnViewmp er i all hovedsak et program som er laget for å holde orden i bildene dine, og mangler derfor avanserte muligheter for redigering.Programmet bruker mappestrukturen fra windows, leser «alle» filformater og viser all info som er knyttet til bildefilene.

XnViewmp gir deg muligheten til å endre exif data og andre opplysninger om bildet. Du har også mulighet til å endre navn på mapper og bilder.

Oversikt

Både i Elements og i Xnviewmp får du se miniatyrer av bildene, men i Xnviewmp viser det også hvilken annen type informasjon som er knyttet til det enkelte bildet.

Ekstra informasjon

Om du knytter nøkkelord eller bildetekst til bildene i Elements,  kan bare Elements lese de. I tillegg vil listen med tidligere brukte nøkkelord bli lang og lite oversiktlig når du får et stort bibliotek. XnViewmp lar deg skrive inn alt dette på ett og ett bilde, eller flere på en gang. Informasjonen som du har lagt til vil også kunne leses av andre program.XnView screenshot

Bedømmelse

I Xnviewmp har du muligheten for både fargekoder og stjerne rating av bildene. Om du benytter Elements må du klare deg med kun stjerne rating. Med tanke på å holde orden på bildene dine så mener jeg at fargekoder OG stjerner er absolutt minimum av det du bør benytte.

Søking

Elements lar deg søke i hele arkivet på en gang. XnViewmp lar deg bare søke i den markerte mappen. Jeg finner heller ikke ut hvordan du kan få Xnviewmp til å ta med under mappene. Her er Elements overlegent!

Elements har også en funksjon for ansikts gjenkjenning som Xnviewmp mangler. Dette er en funksjon jeg ikke ville lagt så mye vekt på, men andre enn meg kan få lov til å like det.

 

Om jeg skulle velge et av disse programmene, så ville valget falt på Elements. XnViewmp har rett og slett for lite å slå i bordet med. For meg så er det litt uforståelig å bruke 1 program kun for å holde orden og bytte til et annet om du ønsker å få det beste frem i bildene.

Her finner du resten av innleggene i denne serien:

Elements VS Gratis

Elements VS RawTherapee

Elements VS Gimp

Elements VS Resten (Konklusjon)

 

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar