Close up filter

with Ingen kommentarer

Nærlinse (2)Jeg vil fortelle litt om nærfilter, eller Close Up filter som det også kalles.

Jeg har et sett med filter liggende som jeg fikk en gang i tiden. Merket HANSA får meg til å tenke på helt andre ting enn foto, men det er kanskje bare meg. Nærlinsen skal være et budsjett alternativ til et ekte macro objektiv. Jeg har prøvd det litt, og ble ikke så veldig imponert. Men jeg må få føye til at det objektivet jeg vanligvis bruker (Canon 100mm f/2,8 L IS Macro) er noe av det ypperste jeg noensinne har prøvd, så det skal litt til for at et objektiv imponerer meg innen macro.

 

Nærlinser/Nærfilter/Close up lens

 • Et filter som forstørrer motivet
 • Kommer som regel i sett med nr1, nr2 og nr4 (noen ganger bare kalt: +1, +2, +4).
 • Kan kombineres slik at du får helt opp til 7
 • Gjør at du kan fokusere nærmere enn nærgrensen på objektivet og gir deg dermed større forstørrelse.
 • Billig alternativ til «skikkelig» macro objektiv.

Nærlinse (1)

 

 

Her er mine erfaringer med bruken av Nærlinse:

Objektivet jeg brukte er Canon 70-300mm DO IS, som er det eneste objektivet jeg har som close up filterene passer på (58mm filtergjenger).

 • Glem autofokus
  • Hadde tenkt å bruke fokus pipet for å fortelle meg at jeg var nær nok
 • Dybdeskarphet er bare teori
 • Ville aldri brukt penger på å kjøpe noe sånt
 • Blæh

 

Om det er noen som har erfaringer med nærlinser som de ønsker å dele, så gi meg en lyd.

(Visited 50 times, 1 visits today)