Tar du backup?

with Ingen kommentarer

Backup - 001Backup av bilder. Dette er noe jeg vet at det blir syndet mye mot. Mange har noen tanker om det, og tror at det er tanken som teller. Jeg kan skrive under på at det ikke er tanken som teller. Jeg har opplevd å miste ALLE bildene mine. Det skjedde heldigvis for en god stund siden, før jeg begynte å ta virkelig mye bilder, men det var jo litt synd å miste bilder fra bryllup og andre ting som vi hadde vært med på.

Mange tenker det at jeg skal brenne alle bildene på en CD/DVD. Spør deg selv: er det lenge siden jeg brant alle bildene mine på en CD/DVD? Hvor lenge varer en CD/DVD? Hvor har du lagret backupen? Hvis huset brenner ned, så hjelper det ikke med en backup i skuffen på datarommet.

Jeg brukte 3 eksterne harddisker tidligere. Da hadde jeg 1 hjemme som var oppdatert til enhver tid. De to andre ble rullert med ca 1 måneds mellomrom. Da hadde jeg i teorien alltid en backup som var ny, en som var 1 måned og en som var 2 måneder. Det gikk jo selvfølgelig i surr, men det verste var at to av de eksterne diskene røk nesten samtidig. Da fikk jeg litt panikk og begynte å lete etter andre løsninger. Jeg fant en løsning med backup via internett som virket ok.

Løsningen som jeg vil anbefale til alle nå heter Jottacloud, og er en rimelig NORSK backup løsning for private og bedriftskunder. Fordelen med at det er en norsk tjeneste er at de følger norsk lov og den praktiske hastigheten både på opplasting og nedlasting er høy. Det koster deg 59kr i måneden eller 590kr for et helt år, men da kan du til gjengjeld ta backup av alle dine datamaskiner, nettbrett og telefoner.

Det er riktignok en ting jeg bør nevne…. Hvis du har en lav ut hastighet på internettlinjen din, så bør du løpe å kjøpe eksterne harddisker istedenfor. Når jeg bestilte denne backup tjenesten, så hadde jeg ca 80Gb med bilder og 2kB ut hastighet. Det gikk IKKE bra. Jeg kan trygt anbefale dette for alle med noenlunde grei internett hastighet

Løp og kjøp

Her er en direkte link til tjenesten.

PS: TA BACKUP

 

Vi er på ingen måte sponset av Jottacloud nå når dette innlegget publiseres, jeg mener bare at det er en steike bra løsning.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar