Elements vs resten

with Ingen kommentarer

ps_elements_12I løpet av denne måneden har jeg sett på 3 forskjellige gratis alternativer til Adobe Photoshop Elements. Selv om Adobe med sine 11000 ansatte burde feie alle konkurrenter av banen, så oppdaget jeg at alle gratis alternativene hadde sitt lille felt der de var bedre enn Elements.

På en måte så overrasket det meg litt, men samtidig så er det flere store begrensinger i gratis programmene. Tviler jo sterkt på at det sitter 11000 mann og jobber full tid med å utvikle Elements, men at flere jobber med Elements enn med de andre programmene er det liten tvil om.

Gimp er et godt alternativ for redigering av bilder, men mangler støtte for raw filer. Organisering av bildene er også overlatt til tilfeldighetene.

Rawtherapee er et veldig godt program for å behandle raw filer. Faktisk så godt at Adobe burde tatt en titt på det og gjort noen forbedringer i Adobe Camera Raw (Adobes raw konverter).

XnViewmp er det programmet som imponerte meg minst av de tre gratis alternativene. På en måte så virker det som et halvferdig program, men som Lightroom bruker er jeg litt bortskjemt.

Adobe-Lightroom-logoOppsummering Om du vil ha 1 program som du går til for å behandle bildene dine, så er det bare Elements som er et alternativ for deg. Hvis du ikke har noe i mot å bytte mellom 3 programmer etter hvilken oppgave du skal løse, så kan du lett velge å gå for gratis alternativene.

Min anbefaling vil likevel være å spandere 1100 kroner på Lightroom. Du får da et program som er topp for organisering av bilder og som kan gjøre fantastiske justeringer på raw filer.

Ulempen er at kloning og sammensmelting av flere bilder ikke lar seg gjøre i Lightroom (enda, vi får se i september 2014)

99% av bildene mine som er så bra at jeg gidder å gjøre de ferdig i etterbehandlingen, er ikke innom andre program enn Lightroom.

 

Her finner du resten av innleggene i denne serien:

Elements VS Gratis

Elements VS XnViewmp

Elements VS RawTherapee

Elements VS Gimp

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar