Hvordan få uskarp bakgrunn

with Ingen kommentarer

Hvordan får du så uskarp bakgrunn? Det er et spørsmål jeg har fått mange ganger. Noen tror at du må ha veldig dyre og gode objektiver eller det nyeste kameraet. Det er feil! Det eneste du trenger får å få en uskarp bakgrunn, er at du kan bruke kameraet ditt og vet hva som påvirker dybdeskarpheten. Dybdeskarphet er et uttrykk som sier noe om hvor mye som er, eller virker, skarpt i bildet ditt. Når du vil ha en uskarp bakgrunn, så vil du ha liten dybdeskarphet. Tar du deg noen minutter og leser gjennom de linjene som jeg nå skal skrive, så klarer du å ta bilder der bakgrunnen er uskarp.

LitenDybdeskarphet1
Liten dybdeskarphet. f/2,8
StorDybdeskarphet
Stor dybdeskarphet. f/16

Det første jeg vil be deg om å gjøre er å stille inn kameraet ditt på programmet for blenderprioritet. På programhjulet er dette angitt med Av eller A. «A» står for Aperture som er det engelske ordet for blender.

En grei huskeregel er:

Lite f nummer gir liten dybdeskarphet.

Stort f nummer gir stor dybdeskarphet.

En annen ting som jeg ikke kan understreke mange nok ganger, er tenk BAKGRUNN! Prøv å unngå bakgrunner som «bråker». Er det mange farger eller sterke former i bakgrunnen, så vil det kunne ta oppmerksomheten vekk fra hovedmotivet selv om bakgrunnen er ute av fokus.

(Visited 262 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar