I bakgrunnen

with Ingen kommentarer

En kort liten oppdatering idag. Tenkte å si noen ting om viktigheten av å legge ned litt arbeid for å få en bedre eller finere bakgrunn. En ting som ofte skiller er OK bilde fra et virkelig bra bilde, er bakgrunnen. Definisjonen på bakgrunn er «det som ligger bak», og det er nettopp det bakgrunnen skal gjøre. Den skal IKKE ta oppmerksomheten vekk fra hovedmotivet.

Tenk på dette 1:

Først og fremst. Se etter at det ikke er noe som «stikker» ut fra hodet i hovedmotivet. Alle har sett bilder der folk er plassert sånn at lyktestolper eller trær ser ut som om de vokser ut fra hodet på personen som det er tatt bilde av. Jeg er sikker på at du også har noen eksemplarer i bildesamlingen din.

Tenk på dette 2:

I likhet med trær og lyktestolper, så vil du unngå at store kontraster legges midt bak hovedmotivet ditt. Horisonten bør gjerne ikke dele et hode i to. Du unngår dette enkelt ved å heve eller senke kameraet litt. Det er ikke sikkert at det er så mye som skal til.

Tenk på dette 3:

Sørg for at det ikke er noen alvorlige farge krasj. Farger som ligger ved siden av hverandre i den ytterste sirkelen, harmonerer. Ligger fargene på hver sin side av sirkelen, så gir det en stor kontrast.

 

colour_wheel

Rotete bakgrunn, tre og lyktestolpe som kommer ut fra hodet mitt.
Rotete bakgrunn, tre og lyktestolpe som kommer ut fra hodet mitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HUSK:

Det er mange regler innen foto…. Det er gjerne de bildene som bryter med mange regler som blir lagt merke til. MEN og der er et stort MEN….. Reglene må brytes på en sånn måte at det er helt tydelig at det er meningen….. ellers så ser det bare ut som et bomskudd…

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar