Bilder i Motlys

with Ingen kommentarer

Motlys - 005Har du noen gang lurt på hvordan du kan få tatt spennende bilder i motlys? I dette innlegget skal jeg prøve å gi deg noen retningslinjer for hvordan du kan lykkes med å ta bilder mot lyset. Du har helt sikkert lest mange steder at du bør ta bildene med solen i ryggen…. så unngår du reflekser i glass og motivet ditt vil bli godt opplyst. Kan ikke nekte for at det er to gode argumenter for å sørge for at du har solen i ryggen. Men det som er greit med foto og «reglene» for å få bra bilder, er at de virkelig gode bildene blir ofte tatt når en eller flere av «reglene» blir brutt. For å ta skrittet helt ut, så lar du deg inspirere av dette innlegget, og tar bildene dine rett MOT solen!

Velg et motiv som passer.

Det kan være en blomst eller plante der lyset slipper gjennom bladene, eller en venn/modell med langt hår.

Motlys - 001

Ta hensyn til bakgrunnen

Selv om bakgrunnen ofte blir veldig lys i denne typen bilder, så er det viktig å tenke gjennom hva som finnes der. Du bør prøve å velge en bakgrunn som fremhever motivet ditt. Baklyste motiver mot en mørk bakgrunn gjør at effekten fra bak belysningen blir enda mer fremhevet.

 

Lysmåling

Som jeg nevnte i «Ta Bilder i Motlys», så er det spot måling som gjelder for baklyste motiver. Da vil motivet ditt bli riktig eksponert og bakgrunnen får leve sitt eget liv.

 

Eksponering

Prøv å eksponere for forskjellige deler av hvert bilde. Eksponerer du for kanten av motivet når du har en mørk bakgrunn, vil du sitte igjen med bare et omriss av motivet…… Prøv deg frem, og se hvordan bildet skifter karakter.

 

Reduser kontrasten

Svakere lys vil redusere kontrasten og sannsynligheten for at du ikke får helt utbrente eller helt sorte områder i bildet ditt vil minske drastisk.

 

Reflekser i objektivet

For å redusere faren for reflekser i objektivet, bruk alltid solskjermen som hører til objektivet. De er designet for å skygge for mest mulig av lyset som treffer objektivet ditt i feil vinkel.

Hvis dette ikke er nok, så hjelper det gjerne å skygge for solen med hånden. Bare pass på at du ikke får den med på bildet.

 

 

Lykke til!

(Visited 195 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar