Lær å bruke kamera – Tid og Dato

with Ingen kommentarer

Jeg har sett på en del gamle bilder fra bryllup som jeg har vært i. Jeg har da fått kopier av bilder som flere har tatt. Det jeg oppdaget var at bilder tatt omtrent samtidig, hadde opptil flere år forskjellig tidsstempel. En pest og en plage. Du tenker vel kanskje at tids og dato innstillingene i kameraet ikke har noe å si…. ”Jeg husker jo når jeg tok dette bildet” ”Har det noe å si, så lenge bildet er bra?” Sett deg ned med et redigeringsprogram og forsøk å finne vinterbilder…Eller bilder til en kalender… Alle program bruker info, som blir lagt inn i bildene av kameraet, for å hjelpe deg med sortering. Picasa, Adobe Photoshop Elements, Adobe Lightroom, Windows bildegalleri bruker alle tids- og dato-informasjonen.

 

Gjør dette til en vane:

 

Gå inn i kameramenyen med jevne mellomrom og sjekk at du har rett dato og tid. Det tar deg maks 2 minutter. Her kommer den gode gamle ”Ta 2” til nytte igjen.

 

Om du sørger for at bildene dine har rett dato og tid, så vil det spare deg for MYE irritasjon senere…. Når du ikke husker når du tok akkurat DET bildet.

Datostempel - 001

Dato stempel på bilder:

Dette er noe jeg har som en fanesak. Tror ikke det er noe som ødelegger et bilde mer enn dato for når bildet ble tatt (gjerne åpenbart feil, hvis du ikke har stilt dato på kamera) i grell oransje skrift på bildet.

Det å ha datoen skrevet på bildet ditt har ingen praktisk funksjon, så jeg vil anbefale deg å slå det av med en gang.

Datostempel

 

 

Tenk på det du!

Nei, forresten… ikke tenk, bare gjør det!

 

(Visited 41 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar