Klonet barn

with Ingen kommentarer

Vi her i DinFotoSide synes at rekruttering er viktig, så her kommer et tips til en fotoaktivitet du kan dra barna med på. Jeg har en datter på nesten 5 år som syntes dette var moro og som tok fjernkontrollen i egne hender når vi kom igang. Har du allerede mange barn, så kan du kanskje hoppe over dette tipset.

Tanken er at du setter kamera på stativ og tar flere bilder der barnet ditt gjør forskjellige ting. Pass bare på at barnet beveger seg langt nok mellom hvert bilde, slik at de ikke overlapper hverandre.

klonet barn - 004

klonet barn - 003

klonet barn - 002

klonet barn - 001

Når du har tatt bildene, velger du ett som utgangspunkt før du legger resten inn som egne lag. Jeg foretrekker Photoshop,  men jobben kan gjøres i alle redigeringsprogram som kan jobbe med lag. Start med å legge inn bakgrunnsbildet og det neste i et nytt lag. Nå er det bare å hviske ut slik at barnet dukker opp flere ganger i bildet. Det kan være en fordel å velge «flatten image» mellom hver gang du legger inn et nytt lag. (Mindre arbeid med å hviske ut) Men om du har muligheten til å legge på en maske, så er det den enkleste løsningen. Jeg valgte en hvit maske som jeg malte med sort helt til vi var borte fra bildet, så er det bare å trykke ctrl+I for å invertere (gjøre det sorte til hvitt og hvite til sort). Min datter satt med store øyne og så på når hun dukket opp flere og flere ganger i bildet.

Nå gjenstår det bare å skrive ut bildet, slik at poden får det på veggen.

klonet barn - 005

 

Kamera innstillinger:

Blenderåpning – rundt f/11 (for å få mye dybdeskarphet)

Lukkertid – Auto

ISO – Det du trenger for å få en korrekt eksponering (Auto?)

Fokus – Manuell (forhåndsfokuser et sted midt i bildet)

Hvitbalanse – Sett et valg som passer med lyset

Om du selv skal være med på bildet, så bør du ha en fjernkontroll.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar