Støvbørste

with Ingen kommentarer

Alle som har tatt litt bilder har nok en gang oppdaget at det er kommet støv på linsen. Jeg har opplevd det. Ikke så gøy å ta mange bilder som du er sikker på blir kanon bra…. så oppdager du store uklare flekker på bildet når du laster de inn på pc’en. Heldigvis er det en enkel måte å bli kvitt problemet på. Her kommer det noen tips som jeg plukket opp..

 

Tips 1:

For å fange opp støv før det faller til ro på linsen, så kan du feste en liten bit med dobbelsidig tape på innsiden av  linsedekselet. Ikke velg den tjukke typen tape. Da risikerer du at den kommer borti glasset. Det er ikke gøy. Sett en tape bit både på front- og bak-deksel. Det kan komme støv på begge ender av objektivet.

 

Tips 2:

Lag deg en støvbørste. Kjøp deg en billig malerkost med lys og myk bust på ca 25mm bredde. Sag av håndtaket og fil av de skarpe kantene. Så kan du bore et hull i den stubben som står igjen etter håndtaket. Du kan bruke en litt større bor for å forsenke hullet litt på begge sider. Tre en splittring (sånn som er på nøkkelknipper) inn i hullet. Du har nå laget din første støvbørste. Gratulerer! Ikke Legg børsten i sekken. Heng den lett tilgjengelig! Du kan for eksempel bruke en sånn god gammel skikort snor.

 

Lenspen - 001Tips 3:

Dette er et tips som alle burde følge. Jeg mener ikke at alle må lage sin egen børste, men en støvbørste har jeg ALLTID med når jeg tar bilder. Det er mulig å kjøpe spesiallagete børster. Jeg har en LensPen, som kan kjøpes hos Japan Photo for rundt 100 kr. Når du likevel er på shopping så er det mer som bør finnes i en fotosekk. Microfiber klut for å tørke vekk smuss som ikke børsten tar. Blåsebelg for å blåse vekk støv som har lagt seg på bildesensoren. Bruk ALDRI trykkluft. Det kan følge med partikler fra drivgassen i trukkluftkanner som vil legge seg på sensoren.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar