Ta bilder i høst været

with Ingen kommentarer

Jeg har store problemer med å motivere meg selv til å ta bilder når været er grått og trist. Derfor ble jeg veldig glad når jeg kom over en sak om å ta bilder i høstværet. Inspirasjonen til dette innlegget kommer derfra, men jeg gir det hele en liten tvist av Kim.

Her kommer noen ideer til hva du kan fotografere når himmelen er grå og du er trist.

 

Høstvær - 002

Innstillinger:

Kameraet stiller du slik det kreves for motivet ditt. Bare husk på at tåke ofte lurer lysmåleren i kamera til å tro at det er lysere enn det virkelig er. Det kan derfor være en fordel om du overeksponerer bildene dine en ørliten tanke. (1/3 – 1 EV)

Høstvær - 003

Svart hvitt:

Om det er litt mer tåke eller dusk regn så vil fargene virke dempet, og da er det jo en glimrende mulighet til å fange noen sort hvitt motiver.

Det viktigste du ser etter for sort hvitt bilder er kontraster eller former som er lett gjenkjennelig. Tenkt KOMPOSISJON. Det er nøkkelordet for å få et sort hvitt bilde til å fungere.

Høstvær - 004

Portretter:

Skyene vil virke som verdens største softboks, så hvorfor ikke dra nytte av det? Kom deg ut, ta portrettbilder.

Det bløte lyset vil gjøre at du ikke får noen skarpe skygger, og hvis du bruker en blits som er stilt svakt, så vil resultatene bli glimrende.

Kameraet stiller du til en stor blender for å gjøre bakgrunnen uskarp. f/4 eller gjerne enda større er et bra utgangspunkt. Hold øye med lukkertiden slik at treg lukkertid ikke gir deg uskarpe bilder.

Blitskompensasjon stiller du til ca -1, for blitsen skal bare ta de mørkeste partiene rundt øyner og under haken.

Høstvær - 001

Små detaljer:

Selv om lysforholdene gjør landskapsbilder kjedelig, så er det et mangfold av motiver rundt beina dine. Titt ned og prøv å se hva som vil gjøre seg i et skikkelig nærbilde. Har du et macro objektiv, så kan det være et godt valg, men ofte holder det i massevis med normal objektivet ditt. (rundt 50mm?)

Det jeg prøver å si er vel noe så enkelt som at du må komme deg ut for å ta bilder uansett vær! Se mulighetene som været gir deg. Jeg er for dårlig til å komme meg ut selv, så dette er noe jeg vil jobbe med på egenhånd også.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar