Hvordan få flotte julekort

with 1 kommentar
Julekorteks1
Eller bare et lite utsnitt av det samme juletreet der til og med teksten står på kulen.

Så var det den tiden av året igjen. Julekortene skal produseres og sendes ut. Det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan gjøre dette.

Det finnes ikke noe rett og galt, men det finnes rett og galt for DEG.

Skal i dette innlegget komme med noen tips om hvordan du kan ordne dine egne julekort relativt rask og enkelt.

 

Du må ikke nødvendigvis pynte ungene med nisseluer, fregner og verdens søteste smil over hele ansiktet…..med mindre det er det du vil. 🙂

Det viktigste etter mitt syn når du skal ta typiske slike familie bilder/barnebilder som julekort er bakgrunnen. Pass på at ikke katten henger i tapetet bak dere og hvis undikkene dine henger til tørk etter kloring over en stol….flytt stolen ut av bildet. 🙂

Det meste kan fungere fint som bakgrunn, den trenger ikke være hvit. Det kan utmerket godt fungere helt fint å bare sitte i sofaen. Men det kan da være lurt å flytte unna ting slik at ikke det blir for mye støy i bakgrunnen som konkurrerer med motivet ditt.

Pass også på vinkelen på kameraet ditt slik at du ikke tar bildet ovenifra og ned eller motsatt. Er man innendørs så vil veldig ofte blitz tvinge seg fram. Skal ikke bli veldig teknisk og snakke om ledetall og blitzkompensasjon her, så vi gjør det enkelt lek litt med innstillingene å få et behagelig lys. Her kan det også med fordel prøves og feiles med å sette hvitbalansen i kamera for å se hva som kan bli fint og lage en god stemning.

 

Dette vil være de grunnleggende tipsene til hvordan få bra bilder til et julekort.

 

Ditt eget juletre funker som bare det.
Ditt eget juletre funker som bare det.

Men man kan jo gjøre en hel røys med andre ting om man vil også. Når tolvåringen i huset (som her hos oss) ikke lenger synes det er drittøft å ha på nisselue og fregner mens han spiser pepperkaker og veiver med en pyntet grankvist, kan man finne på andre ting som kan være vel så fint.

 

Her i Bergen er det jo ikke noe videre med snø på denne tiden, kanskje med unntak av den kvarte centimeteren med sludd som ligger utenfor akkurat i dag. Men om du derimot er så heldig at du har snø på denne tiden så kan det utmerket godt være et landskapsbilde som du har tatt selv som blir årets snakkis i dine kretser. 🙂

Snødekte landskap med ordene god jul og godt nyttår får det til å kile i julegløgg pannene hos de fleste.

 

Humor er også en faktor som jeg personlig synes brukes altfor lite i julekort. Det hadde jo unektelig blitt lagt merke til om du hadde laget et julekort der nettopp de nevnte klorete undikkene er med i bildet mens far faller ned fra kjøkkenbenken under julevasken i bakgrunnen. Katten snubler oppi vaskebøtten og junior piller nese mens han trykker på mobilen. Mor kan feks stå i forgrunnen, pyntet og fin med verdens vakreste smil. Det er et julekort jeg hadde satt stor pris på å få.

 

Da fjorårets julekort aldri havnet i konvolutt og ble sendt rundt om i det ganske land, men istedet ble distribuert i stor stil på facebook og email, og poden fortsatt synes julekort

er helt blåst, så valgte jeg å ta noen bilder av juletreet vårt som måtte opp ekstremt tidlig grunnet en lillebror som skulle lage julefilm til eksamen på filmlinjen.

 

Her har jeg brukt et litt større utsnitt.
(Visited 96 times, 1 visits today)

One Response

  1. ToveLise Norgrenn
    | Svar

    Gode råd ogtips fra en som kan det!

Legg inn en kommentar