Oppdatere firmware

with Ingen kommentarer
Firmware - 001
Sjekker firmware versjon på Canon EOS 6d

Hva er det og hvorfor det er viktig?

Har kameraet har den nyeste firmware?

Dette emnet er noe som jeg ofte må forklare i mer detalj, og mange mennesker er ikke engang klar over at de kan oppdatere kameraets firmware, eller hvordan dette kan påvirke deres digitalkamera. En sammenligning er å oppdatere den versjonen av programvaren på din telefon.

 

 

 

Hva er firmware og hvorfor er det viktig?

Inni kameraet er en mikroprosessor, programvaren den bruker er lagret på flash-minne i kameraet. Dette kalles firmware og er operativsystemet i kameraet, som lar deg kontrollere egenskaper og funksjoner blant annet kameraets menyer og knapper. Firmware kontrollerer også autofokus, eksponering, bildebehandling, støyreduksjon og andre viktige funksjoner i kameraet. Uten firmware ville ikkekameraet være i stand til å fungere.

 

Hvorfor sjekke for firmwareoppdateringer?

Firmware - 008
Laster ned siste versjon hos produsenten

Oppdateringer inneholder som regel feilrettinger eller funksjonsforbedringer. Firmware-oppdateringer er ikke alltid nødvendig, og noen kameraer trenger aldri oppdateringer.

Når et nytt kamera er klart for salg, laster produsenten den firmware som ble utviklet på den tiden. Etter at kameraet har blitt frigitt til offentligheten, kan folk oppleve at det er feil eller problemer med måten kameraet opererer. Produsenten undersøker disse problemene og retter disse i form av firmware-oppdateringer. Noen av disse reparasjonene kan være mindre, men noen av dem tar hånd om mer alvorlige problemer, som for eksempel autofokus problemer, problemer med batteri, eller at kameraet uventet låses opp.

Andre grunner til at firmware-oppdateringer blir gitt ut er for å inkludere nye kamerafunksjoner som ekstra språk, eller å ha manuelt justerbare innstillinger som en gang var utelukkende automatisk. Enkelte oppdateringer er også støtte for nytt valgfritt tilbehør til kameraet (f.eks trådløse funksjoner eller GPS-moduler, etc.). Jeg liker å tenke på dem som gratis oppgraderinger til kameraet.

 

Firmware - 002
Oppstart av oppdaterings sekvens

Når du skal sjekke for firmwareoppdateringer?

Jeg anbefaler å sjekke etter oppdateringer på en semi-jevnlig basis (1-4 ganger i året), etter at du kjøper deg et nytt kamera er også en god tid til å sjekke. Det vil trolig bli færre firmware-oppdateringer for eldre kameraer, men likevel verdt å sjekke, kanskje på årsbasis. Hvis du aldri har sjekket kameraet for en firmware oppdatering, så nå er en god tid å gjøre det.

 

Først bør du sjekke hvilken versjon av firmware kameraet har i dag. Denne informasjonen finner du i en av kameraets menyalternativer. Det er forskjellig på hvert kamera merke.Bruksanvisningen vil hjelpe deg å finne hvor du skal lete i menyer.

Du kan finne den nyeste firmware ved å se på den produserer support og nedlastinger delen av deres nettside for ditt merke og modell av kameraet. Se etter høyere versjonsnumre enn den som finnes på kameraet. Dersom versjonsnumre er de samme, er det ikke nødvendig å utføre en oppdatering. Vær oppmerksom på at enkelte kameramodeller aldri har fått nye eller oppdaterte firmware frigitt.

 

Viktig: Du må vite hvilken modell av kameraet og bare bruke firmware som er spesifikk for din modell.

 

Firmware - 003
Velger fil for oppdatering

Hvorfor lese bruksanvisningen nøye før du oppdaterer firmware på ditt kamera?

Les bruksanvisningen nøye før du oppdaterer firmware på kameraet – du ønsker ikke å ende opp med å ha et dødt kamera! Om batteriet blir flatt mens fastvareoppdateringen holder på, eller avbrytes på noen måte, er risikoen ha et kamera uten brukbar programvare. Det betyr at du har et dødt kamera som du må ta til produsenten for å fikse!

 

 

 

Firmware - 004
Enda en bekreftelse på at du virkelig vil dette

Hvordan finne ut hva som har blitt fikset eller oppdatert med ny firmware?

Sjekk versjonsmerknadene som kommer med firmware-oppdateringer. Vanligvis vil du finne inkluderte en liste over feilrettinger eller oppdateringer i tidligere versjoner av firmware også.

 

 

 

 

Typisk måte for å oppdatere kameraets firmware

Firmware - 005
Fingrene av fatet! Oppdatering pågår

Vennligst les firmware oppdateringsinstrukser for din kameramodell

1. Kontroller fastvareversjonen på kameraet – den vil bli vist på et av menyalternativene

2. Sjekk for å se hva som er den nyeste versjonen av firmware tilgjengelig for ditt kamera på produsentens nettside

3. Les bruksanvisningen nøye (som regel så står det på nettsiden hvordan du skal gjøre det)

4. Last ned firmware

5. Sett inn et fullt oppladet batteri i kameraet

6. Formatere et minnekort i kameraet (les din bruksanvisning hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør dette)

7. Plasser at minnekortet i en kortleser koblet til datamaskinen (ikke koble til via en ledning fra kameraet)

8. Kopier fastvareoppdateringsfil inn på topp-nivå (root) mappen på kameraets minnekort

9. Løs ut kortet på datamaskinen

10. Sett minnekortet tilbake i kameraet (husk å slå av kameraet når du fjerner et kort eller åpne luken)

11. Følg instruksjonene for å oppdatere kameraets firmware

12. Med mindre du blir instruert til å gjøre det, må du ikke berøre noen knapper, eller slå av kameraet under prosessen

13. Kontroller at kameraet kjører den nylig installerte firmware versjon

 

Firmware - 006
Beskjed om at oppdatering er OK. Kameraet restarter når du trykker OK

Enkelte Nikon DSLR-kameraer kan ha A, B og L firmware – hva er dette?

Nikon A-firmware er for I / O (Input / Output) prosessor, B-firmware er for Control («EXPEED») integrert mikrokontrollere og L-firmware er for linse spesifikke oppdateringer som korrigering for objektiv forvrengning. Du trenger ikke vite hvorfor de har denne ordningen, bare du vet hvilken versjon som er den siste for kameramodellen og bruk den til å holde kameraet oppdatert. Andre kameraprodusenter har vanligvis bare én firmwareversjon for å installere.

Firmware - 007
En siste sjekk viser at oppdatering var vellykket

 

 

Hva du skal gjøre hvis noe går galt?

 

Sjekk produsentens instruksjoner igjen, har du gått glipp av et trinn eller misforstått hva som kreves?

Hvis noe er fortsatt ikke helt rett etter at du har gjort alt feilsøkingen, kan du gjerne ta kontakt med et autorisert servicesenter for ditt kamera merke og be om deres råd.

 

(Visited 139 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar