Hvordan ta bilder av lynet

with Ingen kommentarer

Lynnedslag 12.08.22-0299Du kan selvfølgelig ta bilder av lynet på dagtid, men for å få bildene med mest punch og dramatikk, må du nok vente til mørket siger på.

For din egen sikkerhet OG for å få de beste bildene er det best med litt avstand fra der det skjer. Det er vanskelig å forutse nøyaktig hvor lynet vil slå ned, så sørg for at du har et sted i nærheten der du kan søke ly. En bil eller en bygning vil gjøre susen.

For å få bra bilder av lyn er du mer avhengig av flaks enn for andre typer bilder. Komponer bildet ditt slik at du har det området med størst forventning rundt midten. Husk å la det være mye plass til himmel (siden lynet vil komme der).

Om du starter med å stille kamera på 30 sekunder, f/16 og ISO 100, vil du ha et OK utgangspunkt. Om du må justere innstillingene for å få en bra eksponering, så justerer du på ISO og blender. Lukkertiden på 30 sekunder gjør at muligheten til å få et bilde med lyn er større enn om du har kortere lukkertid. Nå er det snakk om å bare ta mange bilder og krysse fingrene for at lynet slår ned innenfor bilderammen din.

Når du har fått 1 bilde med lyn, så kan du med fordel fortsette å ta bilder. Om lynet slår ned flere ganger i samme bilderamme kan du jo kombinere bildene i Photoshop senere, og på den måten få et bilde med enda mer punch!

 

Lynnedslag 12.08.22-0295

Utstyr du MÅ ha

Kamera

Moderat tele eller vidvinkel

Stativ

Utstyr du bør ha

Regntrekk eller noe for å beskytte kamera

Fjernkontroll

Varme og vanntette klær

Kjekt å ha

Fjernkontroll som kan stilles til å ta serie bilder

Flaks

Selskap

(Visited 479 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar