Nattbilder med baklyste motiver

with Ingen kommentarer
Bakbelyst - 001
40 sek @ f/4, ISO 100. Lyst opp fra bakkant ved å fyre av blits 3 ganger på 1/64

 

Finn et interessant motiv som er lett gjenkjennelig. Ruiner, industri, kran, radar og lignende kan gjøre seg bra til denne typen bilder. En fordel om du finner motivet mens det er dagslys. Gjør deg kjent rundt motivet og finn ut hvor du bør sette opp kamera.

 

Utstyr:

Kamera

Stativ

Fjernutløser (helst med timer)

Kraftig lommelykt

Blits (Ikke et must, men kan være grei å ha)

 

Bakbelyst - 002
30 sek @ f/4, ISO 100. Lyste opp i hytten og litt bak med blits på 1/64

 

  • Start med å finne ut eksponeringstiden uten at du lyser med lommelykten. Stiller du blender på f/5,6 og har en eksponeringstid på rundt 3 minutter, så kan det være et godt utgangspunkt.
  • Blits kan du bruke som utfyllingslys fra fremsiden.  Er den innebygde blitsen på kamera nok? Om du ikke har blits, så kan du bruke lommelykten til det også.
  • Når eksponeringen er riktig, så kan du gjøre deg klar for å lyse opp baksiden. Start nede og beveg deg opp og rundt det du tar bilde av. Om lykten holdes i samme posisjon hele tiden, vil resultatet bli best. Holder du en jevn fart vil lyset fordele seg jevnt rundt på bildet også…. Her er det rom for variasjon.
  • Er det tåke/skodde så vil det gi en ekstra punch til bildene. Da vil du kunne se lysstrålene fra lommelykten….

Grunnen til at eksponeringstiden på mine bilder er helt nede i 30 sekunder, er at omkring der jeg tok bildene var det mye gatelykter. Jeg valgte å bruke blits for å lyse opp motivene mine siden lukkertiden ble så kort. Bildet med den lille lekehytten ville fått et helt annet prek om jeg hadde hatt tid til å lyse opp innsiden med lommelykt.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar