Retro bilder

with Ingen kommentarer

Nå for tiden er jo det siste nye at bildene skal se gamle ut. Retro kalles det vel. Instagram er blitt veldig populært blant annet for funksjonen der bildene gjøres «gamle». Meningene om instagram kan vi vel si er …eh… delte. Noen fryktet at instagrammifiseringen av bilder ville ta helt over og «skikkelig» foto ville gå i glemmeboken, men foreløbig ser det ut som «click – shoot – click» prosessen og «ekte» foto får leve side om side. Min mening er at en mobil app ALDRI vil kunne erstatte kunsten som ligger i å få en korrekt eksponering, glimrende komposisjon og gjennomtenkt etterbehandling.

 

Enkelt filter i Instagram har gjort disse bildene til de kunstverkene de er:

Retro - 001

Retro - 002

Retro - 003

I denne serien av innlegg vil jeg prøve å forklare hvordan du kan få en retro look på bildene dine ved hjelp av innstillinger i kamera og ved å legge til effekter i etterbehandlingen.

I den første delen vil jeg ta for meg innstillinger i kamera og hvordan du kan gå frem for å gi deg selv et godt utgangspunkt til retro bilder «in camera»

I andre del vil jeg utforske muligheten til å bruke gamle objektiver på ditt nye digitale kamera. Dette er noe jeg ikke har prøvd enda, men jeg har noen gamle objektiver som jeg prøver å finne adapter til.

I tredje del vil jeg presentere noen tips/teknikker som gir deg et klassisk retro utseende på bildene.

Selv om jeg nå har delt emnet inn i tre deler, så vil bli mer enn 3 innlegg. Hvor mange det blir kan jeg ikke si nå, men jeg vil bryte det ned i overkommelige biter og legge de ut fortløpende.

 

Følg med, følg med!

Følg DinFotoSide på instagram

(Visited 58 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar