Tripod – Treveishodet

with Ingen kommentarer

Som jeg sa i første innlegg i denne serien om trebeins stativet, så er et godt stativ veldig viktig for å få de gode bildene. Men siden ingenting er bedre enn svakeste ledd, så bør du følge opp med et godt hode på stativet ditt. Hodet er der hvor du fester kameraet ditt og det som gjør at du kan justere inn kamera i den riktige posisjonen for å få tatt bildet. I forrige innlegg så jeg på kulehodet, i dette innlegget skal jeg se på treveishodet.

To- eller tre-veishodet har fått navnet sitt siden de kan beveges i to eller tre plan. Hvert plan har sin egen festeskrue, som gjør at du må justere det i ett plan om gangen. Det gjør at treveishodet er langsomt å jobbe med, men til gjengjeld så er presisjonen helt på topp. Treveishodet blir mye brukt ved arkitektur fotografering, gjerne sammen med et tilt/shift objektiv.

Billig og bra:

Benro HD1

Pris: ca 700kr

Et bedre valg enn de som ofte leveres med stativer. Her får du mye for pengene. Likevel fremstår det mer som et valg for økonomen i deg enn det valget fotografen ville ta.

Benro HD1

Helt greit:

Manfrotto 3-veishode 3D Super-Pro M299

Pris: ca 2000kr

Et ypperlig hode for perfekt posisjonering av ditt kamera. Hodet har en quickrelease plate med sekundær sikring for ekstra sikkerhet.

manfrotto 229

Helt topp:

Gitzo G2272M

Pris: ca 3000kr

Dette er et treveishode i magnesium der høyden på hodet er redusert for å bedre balansen av kamera.

Gå for dette!

Gitzo G2272M

(Visited 55 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar