Ta gode bybilder om natten

with Ingen kommentarer

Lyset du får fra gatelys og himmelen blir ikke så lett for kameraet ditt å håndtere som på dagtid. Derfor stiller du inn kameraet ditt på manuell eksponeringsmodus (M), og tar full kontroll selv. Fokusen kan du velge om du vil bestemme manuelt eller automatisk. Har du liten belysning, så er det nok best å ta styring på denne også. Helt avhengig av mengden lys du har å jobbe med, om det er mye gatebelysning eller ikke alt for mørkt, så må lukkertiden justerest opp eller ned om du ikke treffer på det første forsøket. Det må som regel noen forsøk til før du har det bildet du virkelig er fornøyd med. Sett f.eks. lukkertiden til 5 sekunder, blenderen til f/8 for å få en god dybdeskarphet og ISO på 200. Blenderen kan gi deg en «stjerne» effekt på gatebelysningen om du bruker en mindre. F.eks. f/16. Vær da klar over at du vil miste ganske mye lys og må skru opp lukkertiden. ISO kan uten problem økes til 400 eller 800 om du trenger mer lys og ikke vil gå for høgt på lukkertiden. Det kan den uavhengig om du bruker f/8, f/16 eller den som måtte passe for deg. Så prøv et bilde med innstillingene under, og juster deg frem til ditt beste resultat på bakgrunn av dette. Lykke til!

 

Bybilde

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Manuell (M)

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : 5 sekunder

Blender : f/8

ISO : 200

Brennvidde : 18-24mm

Driverinnstilling : Selvutløser

Hvitbalanse : Tungsten

(Visited 227 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar