Ta bilder av frost

with Ingen kommentarer

Frost og is - 005Bilder av frost eller bilder av is er spennende. Det er utrolig mange fine detaljer som skjuler seg i frossent vann.

 

Bilder av frost krever ikke mye utstyr heller, et kamera er nok til å begynne med. Har du et macro objektiv, så gir det deg enda mer detaljer.

 

Når jeg nå ser gjennom oppsettet jeg har brukt på bildene i dette innlegget, ser jeg at det ikke er noe som er konsekvent. Bortsett fra ISO100/200.

Brennviddene varierer fra 50mm til 300mm. Lukkertid varierer fra 1/800 sekund til 20 sek og blenderåpningen går fra f/5 til f/13.

Det beste tipset jeg kan gi deg er at du ikke bør overeksponere bildene. Da mister du mye av detaljene i isen. Sørg heller for at bildene er litt undereksponert. Klarer du i tillegg å sørge for at isen er bakbelyst, vil detaljene tre enda bedre frem. Blits som står på kamera vil bare viske bort detaljer.

 

 

Is formasjoner

Frost og is - 001
Lyset inn fra siden og kraftig refleksjon i vannet gjør dette bildet bra

 

Frost og is - 002
Tatt rett ovenfra. En stein hadde presset seg gjennom isen nedenfra

 

Frost

Frost og is - 003
Vann som er presset ut fra topplanken i et rekkverk

 

Frost og is - 004
Vannet har presset seg ut fra kvisten når det frøs til is

 

Fontener

Frost og is - 006

 

Frost og is - 007
Om det er noen fontener ikke langt fra der du bor, så er de verd et besøk når kulden setter inn. Hvis de ikke blir slått av, så blir det is formasjoner som endrer seg hele tiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar