Bilder i dyreparken

with Ingen kommentarer

Å ta bilder i dyreparken kan være en stor utfordring. Du får mye gratis ved at du får mange dyrearter levert på sølvfat dersom du har et ønske om å ta dine egne bilder av flodhester, tigere, apekatter, elefanter osv osv… Men i en dyrepark må du huske på at det er ikke akkurat slik at det er jungelen eller prærien som er slengt inn på et litt mindre areal. Dyrene er stengt inne i sikrede hus, betongvegger, glassbur, nettingvegger m.m. for at det skal bli trygt for dyrene og deg selv. Det er nettopp dette som er utfordringen.

Du må passe på at du får en god posisjon slik at bakgrunnen er god og ikke inneholder blikkfangende netting og betong, eller at glasset mellom deg og dyrene ikke blir fokuspunktet ditt. Kom deg derfor nærme, og håp på at glasset er godt rengjort fra dyrehagens side. Det varierer veldig om dyrene er aktive eller ei. Derfor justerer du enkelt og greit ISO i forhold til å gi deg høy eller lav lukkertid. Raske bevegelser på dyrene gjør til at du må opp i ISO, og får dermed kortere lukkertid og skarpe bilder. Og sist men ikke minst : God tålmodighet! Lykke til!

 

Dyrehagen-1

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Lukkerprioritet (A eller AV)

Fokus : Servo eller kontinuerlig (Hvis du får fokusproblemer gjennom glass, skift til manuell)

Lukkerhastighet : Bestemmes av kamera

Blender : Det bredest mulige på ditt objektiv. F.eks. f/2.8

ISO : 400-800

Brennvidde : 70-300mm

Driverinnstilling : Kontinuerlig

Hvitbalanse : Automatisk

(Visited 75 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar