Test av Fujifilm X-E2

with Ingen kommentarer

Fujifilm X-E2 - 009Jeg har vært så heldig å få teste et Fujifilm X-E2 med 18-55mm kit objektiv. Det er ikke en laboratorie test, men en test der jeg plukker litt på kamera, tar litt bilder og forsøker å gjøre meg opp en mening om kameraet. Det er ingenting i denne testen som blir målt eller vitenskapelig bevist, den inneholder bare mine personlige meninger. Sånn, da er det sagt, og vi kan komme i gang med kameraet.

Fujifilm X-E2 - 007
JPEG filene som kommer rett fra kamera har litt lite punch

 

Det første som slår meg når jeg tar det ut av esken, er kvalitetsfølelsen. Knappene er passe faste og presise. Det virker godt skrudd sammen. Det er 3 ringer på objektivet. 1 for zoom, 1 for fokus og den siste for justering av blender åpning. Det er det første kameraet jeg bruker med denne løsningen, men det føles veldig naturlig. Hadde ikke behov for å kikke over kanten en eneste gang for å se hvilken av ringene jeg skulle vri på.

Fujifilm X-E2 - 003
Fargene på JPEG er derimot kraftige, men likevel naturtro

 

Lukkertiden grov-innstilles med et hjul på toppen, mens fin-innstilling gjør du med et annet hjul som er plassert der hvor tommelen din hviler naturlig. Denne løsningen var jeg mest spent på før jeg skulle begynne å ta bilder. Om det ikke er veldig skiftende lysforhold, så fungerer det utmerket.

Fujifilm X-E2 - 010
Hjul for eksponeringskompensasjon og lukkertid rett ved utløseren

 

Dette kameraet har et eget hjul for eksponeringskompensasjon. Dette hjulet synes jeg er litt for fast! Hjulet er så fast at jeg må ta kamera bort fra øyet for å legge inn eksponeringskompensasjon. En liten minus her altså.

Fujifilm X-E2 - 008
APS-C bildebrikke bidrar til at en har god kontroll på dybdeskarphet. f/4 @ 55mm

 

En funksjon jeg fikk sansen for med en gang er Q. Quick menyen som du kommer inn på ved å trykke på Q. Her har du kontroll på ALT som har med bilder å gjøre og du har 7 hurtig valg der du kan forhåndsprogrammere settinger for forskjellige scenarier.

Fujifilm X-E2 - 006
ISO6400 (max uten utvidelse) er ikke noe problem for bruk i det daglige

 

Fujifilm X-E2 - 005
ISO800 Gir tilnærmet støyfrie bilder

 

 

 

Andre kameraer jeg har prøvd med elektronisk søker, har ikke vært så imponerende. Her går skiftet automatisk mellom skjerm og søker fryktelig fort. At søkeren sitter helt oppe i venstre hjørnet var litt uvant, men om du bruker venstre øye til å se i søkeren, så føles det riktig. Bruker du derimot høyre øye, så føler jeg at kontrollen med kamera blir litt dårligere, siden kamera da stikker langt ut på siden av hodet.

Fujifilm X-E2 - 004
Det vanlige problemet med pop-up blits. Solskjermen lager skygge for motivet om du kommer tett på

 

Etter rundt 2 timer med kamera mellom hendene, så blir fingrene litt sliten. Det tror jeg skyldes at grepet på kamera er mye mindre enn på min EOS 6D. Vet ikke helt om jeg kan påstå at det er negativt heller, siden jeg ser for meg at denne typen kamera gjerne brukes hyppig over litt kortere perioder. Om du skal stå en hel dag og ta bilder, så er kanskje speilrefleks førstevalget.

Fujifilm X-E2 - 002
Tatt i motlys med blits

 

Dette er et kamera som lurer frem gliset mitt, og et kamera jeg virkelig kunne tenkt meg som reisekompis. Kjekt med et kamera som passer i en (litt stor) lomme når den trakker rundt i storbyer.

Fujifilm X-E2 - 001
Motlys uten blits

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar