Skarpe bilder av unger i lek

with Ingen kommentarer

For å få skarpe og fine bilder av unger i aktivitet, eller egentlig unger generelt, må du være litt på hugget. Kameraet må være klart og helst ha de rette innstillingene. Fra barna er 0-2 og videre fra 2-6 år osv skjer det mye på aktivitetsfronten, og tempoet blir bare større og større. Vi skal derfor gi dere et utgangspunkt for å få skarpe og fine bilder av barn i aktivitet.

En av det viktigste er faktisk en innstilling som skjer i din egen hjerne. Kom deg ned på nivå med barna både i form av tankegang og lek, slik at de er smilende og med på å bli tatt bilder av. Målet kan for eksempel være å få kameraet som blikkfang. Du må også være rask i bevegelsene dine for å komme i rett vinkel til bevegelsene til barnet / barna og prøve å unngå uheldige bakgrunner som stjeler oppmerksomheten.

Under ser du et bilde av en liten gutt som er smilende blid, skal være med når det skjer og har kommet fremfor hekken. Fotografen fanger oppmerksomheten så godt han kan og stjeler et fint bilde av gutten. Dersom aktiviteten er stor skrur du opp på lukkertiden og passer på å ha høy nok ISO. Ikke vær redd for å ta mange bilder. For det skal godt gjøres å lykkes bare med ett bilde. Som vi sier : » Skyt i vei! » og du får kanskje noen blinkskudd på minnebrikka.

Lek i gresset

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Lukkerprioritet (S eller TV)

Fokus : Servo eller kontinuerlig

Lukkerhastighet : 1/125 sec eller raskere

Blender : Bestemmes av kamera

ISO : 200 eller 400

Brennvidde : 35 – 70mm

Driverinnstilling : Kontinuerlig

Hvitbalanse : Automatisk

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar