Ta fantastiske bilder i all slags vær

with Ingen kommentarer

Veldig mange går og venter på den perfekte stormen, står opp grytidlig eller virrer hvileløst rundt i skogen rundt solnedgang for å få tatt de beste bildene.

Alle vi andre som har andre ting (jobb, unger eller konemor) i livet vårt som kontrollerer når vi kan ta med oss kamera ut på tur. Det er likevel ingen grunn til å legge kamera på hyllen, for du kan ta gode bilder i all slags vær.

Utstyret du trenger:

Kamera

Stativ

Fjernutløser

Trær i tåke

Tåke

Tåke tilfører mye mystikk til bildene. Min erfaring er at det er lettere å få bra tåkebilder ute i naturen, gjerne i nærheten av vann. Bare husk på at tåke ofte lurer lysmåleren i kamera til å tro at det er lysere enn det virkelig er. Det kan derfor være en fordel om du overeksponerer bildene dine en ørliten tanke. (1/3 – 1 EV). For å få det beste ut av tåkebilder anbefaler jeg å gjøre fargene litt kjøligere og øke kontrasten litt i etterbehandlingen av bildene.

TIPS:

Om du ønsker å forsterke tåkeeffekten kan du prøve å puste på front linsen slik at det dugger.

 

Bil i regn-4721

Regn

I regnvær er det litt andre ting en må ta hensyn til. Viktig at du holder kamera noenlunde tørt, selv om de fleste kamera tåler å bli brukt selv om det er litt fuktig. Et billig regntrekk ellerDråper på linsen en plastpose gjør jobben uten at det går ut over ferieplanene. Refleksjoner i dammer er best å se etter når det er sluttet å regne (stille vann = klare speilbilder).

TIPS:

Sett på et UV-filter. Nå kan du peke kamera opp mot regnet slik at du får noen dråper på linsen. Dette Fremhever været eller gir kule effekter

 

Rose i regnMacro

Benytt det flate «kjedelige» lyset til å ta macro eller nærbilder utendørs. Dette er riktignok en aktivitet som krever at det ikke blåser så mye, men bildene du sitter igjen med kan du ramme inn og henge på veggen med en gang. Husk de 3 M’ene: Manuelle innstillinger + Manuell fokus + Minimal ISO

TIPS:

Motiver som er våt etter regnet blir enda bedre enn den tørre versjonen.

 

 

(Visited 207 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar