8 funksjoner på fronten av ditt kamera

with 1 kommentar

Alle dagens litt mer avanserte kameraer er spekket med mer eller mindre kjente funksjoner. Jeg vil i løpet av 3 innlegg gå gjennom mye av det du vil kunne finne på utsiden av ditt kamera.

Selv om jeg har tatt utgangspunkt i et Canon EOS 500D, så vil de fleste funksjonene finnes på alle merker, men kanskje med litt andre symboler eller betegnelser.

Vi starter med fronten av kamera:

01 Røde øyne reduksjon

For å hindre at blitsen forårsaker glødende røde øyne vil denne lampen avgi et blinkende lys for å krympe pupillene før blitsen utløses.

Lampen fungerer også som nedtellingsindikator for selvutløseren.

02 Fokusring

I autofokusmodus roterer denne ringen inntil kameraet har fokusert på motivet.

Ved manuell fokusering kan du rotere ringen med hånden for å fokusere på et bestemt punkt.

03 Zoomring

Roter denne ringen med klokken for å zoome ut til en vidvinkel visning. Roter den mot klokken for å zoome inn for et nærbilde av motivet.

04 Flash-knapp

Ved opptak Creative Zone eller manuelle modi du kan aktivere den innebygde blitsen ved å trykke her.

 

Kamera funksjoner - 003

 

05 Fokusmodusbryter

La denne på AF (autofokus) hvis du vil at kameraet skal styre fokusering. Snu bryteren til MF (Manuell fokus) når du ønsker å styre fokus selv. I MF-modus kan du fortsatt bruke AF-punktene i søkeren for å fortelle deg når motivet er i fokus.

06 Bildestabilisator

Objektivets IS (bildestabilisator) er utviklet for å hindre uskarphet som skyldes kamerarystelser (noe som er spesielt merkbar når du har zoomet inn på et fjernt motiv.

Nikon IS objektiver har en lignende bryter VR (vibrasjonsreduksjon).

07 Innebygd mikrofon

De fleste kameraer som Canon 500D (bildet over) kan nå ta opp video. Lyden registreres gjennom en mikrofon som dette (selv om den også vil ta opp lyder av kamerahåndtering f.eks at zoomringen dreies!).

08 Dybdeskarphet knappen

Ved å trykke her kan du få kameraet til å blende ned til objektivets nåværende blenderinnstilling. Deretter kan du forhåndsvise hvordan mye av bildet som vil være i fokus ved å se gjennom søkeren eller ved å sjekke Live View på skjermen.

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

One Response

  1. […] Vi startet med fronten av kamera, her kommer baksiden: […]

Legg inn en kommentar