Ta bilder av duggdråper

with Ingen kommentarer

Om det har vert regn eller bakken har blitt avkjølt og laget duggdråper på blad og blomster er noe av det fineste en kan ta bilder av. Spesielt dersom du får med deg de første solstrålene som skinner inn i duggdråpen og lager fantastisk glans i blad, blomster og dråpe. Så kom deg ut tidlig på morgenen og fang disse øyeblikkene med kameraet ditt, siden det er da duggdråpene som regel ligger på blomster og blad. Lyset du har rundt deg er selvfølgelig litt avgjørende i forhold til innstillingene du må bruke, men dette er et ok utgangspunkt. I vår anbefaling står det oppført macro, noe som absolutt ikke må overholdes. Har du nok lys kan du få en veldig rask lukkertid, eller har du mulighet for å bruke stativ, så er problemet som regel løst (Bildet i vårt eksempel er tatt verken med macro eller stativ). Et siste tips kan også bli å ta med seg et liggeunderlag eller en plastikkpose som du kan bruke som beskyttelse mot en fuktig mark. Ettersom du kanskje må komme deg ned på bakken. Lykke til, og send gjerne inn dine bilder av Duggdråper til oss på en av våre medier som instagram, twitter, mail eller facebook.

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Blenderprioritet (A eller AV)

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : 1/1250 sec eller raskere

Blender : f/5.6

ISO : 200

Brennvidde : 50 – 100mm macro

Driverinnstilling : Enkelt bilde

Hvitbalanse : Auto

(Visited 102 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar