Utendørs portrettfoto

with Ingen kommentarer

Vi har mange typer portrettfoto. Det kan være rett på, fra siden, litt ifra, i en liten «happening», gruppeportrett osv. Poenget er at det er bilde av en eller flere personer. Bilde trenger faktisk ikke vise hvem bildet er av for å kalle det et portrettfoto. Her er noen tips om hvordan du kan stille inn kameraet ditt for et portrettfoto. Bak disse innstillingene er det tatt høgde for bra med lys utendørs og ingen blitz. Bruk blenderprioritet med den største blenderåpningen, f.eks. f/4. Sett autofokus på ett enkelt punkt, sikt på ett øye, trykk halvveis ned og du har nå den beste fokusen. Fyr av ett bilde og se om du er fornøyd, er du ikke fornøyd er det bare å prøve igjen. Lykke til!

Portrettfoto

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Blenderprioritet (A eller AV)

Fokus : One shot

Lukkerhastighet : Bestemmes av kamera

Blender : f/4

ISO : 100

Brennvidde : 50 – 100mm

Driverinnstilling : Ett enkelt bilde

Hvitbalanse : Bestemmes av lyskilden

Autofokuspunkt : Ett enkelt punkt

(Visited 328 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar