Lek med lys

with Ingen kommentarer

Vi som har foto som hobby vet at det ofte blir til at en holder på mye på egenhånd. Dagens innlegg er et forslag til kreative bilder som du kan ta sammen med venner. Det vil faktisk være en fordel om dere er flere om jobben. Hele redaksjonen her i DinFotoSide stilte opp på photoshoot og fylte onsdagskvelden med latter og fotoglede.

Dagslyset strekker seg lengre og lengre utover kvelden, så snart er det for lyst til å gjøre eksperimenter som dette.

 

Rekvisitter:

Ballongvisp i stål

Stålull

Hyssing

Lommelykt

Lang lighter

Varme klær

Lek med lys - 003

 

Lek med lys - 001

Utstyr:

Kamera

Stativ

Fjernkontroll

Blits

 

Vi brukte et 24-105mm objektiv, men i noen tilfeller savnet vi mer vidvinkel.

 

 

 

Kamera innstillinger:

ISO 100. Dette ble valgt for å få minst mulig støy i bildene. Lukkertidene ble akseptable, så det var ingen grunn til å vike fra dette valget.

Blender f/4. Når vi tok avstand til motiv og hvor mye i omgivelsene som kom frem med i beregningen, så ga f/4 nok dybdeskarphet. f/4 gjorde også sitt til å holde lukkertidene under 1 minutt.

BULB. Med lukkertider opp mot 1 minutt og variasjon i lysmengden fra bilde til bilde, ble BULB det beste valget i denne situasjonen. Da kunne fotografen holde knappen inne på fjernkontrollen til vi følte bildet var ferdig.

 

Tips:

Ta et prøvebilde av bakgrunnen og sjekk hvilken lukkertid som gir deg det resultatet DU ønsker. Da vil du ha en god pekepinn på lukkertiden du trenger når du legger til gnistregnet også.

 

 

Hvordan komponere:

Det er en kjempe fordel om du har vært på stedet i dagslys. Da kan du gjerne ta noen prøvebilder for å se etter bakgrunner som kan fungere.

Aktiver liveview på kameraet ditt. Nå kan du lyse med lommelykten på det som du ønsker å ha i siden og toppen av bildet. Du trenger ikke å lyse opp hele bakgrunnen, bare få et hvitt punkt som du kan stille kamera etter.

Når bakgrunnen er komponert kan du plassere inn ringen av gnister. En fordel om du plasserer ringen i et område der bakgrunnen er litt «død». Da vil gnistregnet og ringen knytte bakgrunnen bedre sammen og bildet blir mye kulere

 

Tips:

Brennende stålull lukter forferdelig og lukten setter seg i klærne! Finn en jakke og bukse som du ikke er så redd for, både med tanke på lukt og svimerker fra gnistene.

Lek med lys - 002

(Visited 197 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar