Solnedgangen. Her er tipset!

with Ingen kommentarer

I en solnedgang får du ofte utrolig fine farger, og skyene og forgrunnen kan skape dette til et skikkelig magisk øyeblikk. Med noen tips til hvordan du skal få de beste minnene fra synet ditt inn på bildebrikken så kan det hende att minnet blir der for alltid. Å klare å få akkurat det synet du hadde foran deg «der og da» inn på kamera er ikke så lett, men gjør et forsøk.

Eksponering og filter er to stikkord. Sett en kort lukkertid og liten blenderåpning. Du vil mest sannsynlig få en mørk forgrunn, men sett på et gradert ND filter slik at du kan balansere eksponeringen.

Dersom du ikke har et ND filter kan du ta bildet to ganger. Eksponer en gang for forgrunnen og en gang til solnedgangen sine farger, og sett bildene isammen i f.eks. photoshop. Hugs at dette er utgangspunkt og at lysstyrken gir store variasjoner… Lykke til!

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Manuell

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : 1/30 sec eller lengre

Blender : f/16

ISO : 100

Brennvidde : 18 – 24mm

Driverinnstilling : Ett enkelt bilde

Hvitbalanse : Dagslys

 

(Visited 855 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar