Ta bilder med fast optikk

with Ingen kommentarer

Fast optikk - 006Heisann, der var det allerede helg igjen. Fikk du tatt bilder av solformørkelsen?

Noen ganger opplever jeg at motivasjonen for å ta bilder svikter. Alt rundt meg har jeg tatt 1000 (eller ihvertfall veldig mange) bilder av før. Det er bare grått og trist, ingen motiver som jeg bare MÅ ta bilde av. Om du ligner litt på meg, så opplever du også kreativitetstørke innimellom. Fortvil ikke, Jeg har funnet noen øvelser som kan bøte på det. Alt handler om å gi deg selv en utfordring. Det hjelper også om du legger bort tanken på at du skal ha et perfekt bilde.

En annen fordel her er at du kommer deg ut av godstolen og i frisk luft med kamera. Det har ikke noe å si om du er i skogen, på fjellet eller i byen. Du kan helt sikkert finne motiver rundt huset du bor i også.

TA BILDER MED FAST OPTIKK

Fordelen er at du er bundet til en fast brennvidde. Du kan ikke stole på at en zoom redder deg. En av tingene som du vil oppdage er at evnen din til å bevege deg rundt for å få det beste perspektivet blir bedre og bedre. Kanskje kommer du opp i situasjoner der du helle skulle hatt en tele eller vidvinkel. Utfordringen da blir å komponere bildet ut fra den optikken du har på kamera.

Tips:

Har du ikke fast optikk? Bruk elektriker tape for å sette fast zoomringen. Vips fast optikk til 14,50kr

 

Dette treet går jeg forbi hver dag. Første gang jeg tenkte at dette kunne gjøre seg på bilde var når jeg ruslet rundt med 35mm fast objektiv og tok bilder av alt og ingenting.

 

Ta deg tid til å få de rette innstillingene.

Tenk på dybdeskarphet.

Fast optikk - 001

Noen ganger vil en fast brennvidde tvinge deg til å tenke på en litt annen måte enn du vanligvis gjør.

Dette bildet fra Schwäbisch Hall ville jeg normalt tatt i landskapsformat, men siden jeg reiste lett og KUN hadde 35mm med meg, så ble bildet mye mer dynamisk i portrettformat.

Fast optikk - 003

Fast optikk - 005

Fast optikk gir deg også en fordel hvis du skal på fjelltur. VEKT! Jeg har tidligere messet om å pakke riktig. Noen ganger kan minimalt være et glimrende valg. Legg igjen stativ, filter og de tunge pro objektivene hjemme. Ta med en enkel 35mm eller en 50mm.

Fast optikk - 002

Beveg deg rundt, se etter motiver du vanligvis ikke bryr deg med. Før eller siden vil du bli overrasket av deg selv og et blinkskudd dukker opp.

 

I samme slengen som du går rundt med fast brennvidde, kan du benytte tiden til å øve inn nye teknikker.

  • Manuell fokus eller back-button focus krever øvelse og er topp å øve på når du ikke har det travelt eller på seriøs jakt etter blinkskudd (Du kommer til å ta bilder der du har glemt å fokusere)
  • Variere blenderåpningen i bilder av samme motiv. Kanskje det ikke er den dybdeskarpheten du hadde tenkt som gir det beste bildet.
  • Se hvordan lukkertiden vil påvirke det endelige resultatet. Her kan du også bli overrasket når du ser resultatet.

 

Jeg lover å komme med flere innlegg som kan hjelpe deg med å overvinne en kreativ tørke.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar