Ta tøffe ski bilder

with Ingen kommentarer

Skibilder - 004Vanlige ski bilder er som regel tatt når skiløperen kommer mot deg eller rett fra siden…. så for å få en ny vri og noen bilder som ikke er «vanlige»… prøv å ta bildene når skiløperen har passert deg. Tar du bilder når skiløperen er passert så kan du få noen fantastisk actionfylte bilder som skiller seg ut fra mengden av «vanlige» påskebilder.

 

 

Punkt 1:

Kle deg godt, gjerne med flere lag ull. Husk at du som fotograf kommer til å stå/sitte/ligge mye. Ta gjerne med sitteunderlag, men husk at det ikke er campingferie du pakker for. Stikkord må være: Lett og praktisk.

Ytterste lag SKAL være godt synlig!!! (Rød?)

 

Punkt 2:

EKSTRA BATTERI. Ha med minst 1 ekstra batteri. I kulden vil batteriet bare holde en brøkdel av det som er vanlig i varmere temperatur. Ekstra batterier oppbevarer du i en lomme så tett inn mot kroppen som mulig.

 

Punkt 3:Skibilder - 002

Tenk på plasseringen din. For din egen (og andres) sikkerhet så stiller du deg ikke opp i yttersvingen i en vanskelig kurve, rett nedenfor et heng eller bak et hopp. Husk at de som kommer ned bakken i stor fart SKAL klare å stoppe når de ser deg.

 

Punkt 4:

Tenk på plasseringen din. Se for deg hva som kommer i bakgrunnen. Prøv å få en «ren» bakgrunn, uten forstyrrende elementer. Det er ikke sikkert at du trenger å bevege deg langt for å få en «bedre» bakgrunn

 

Punkt 5:

Bruk en lukkertid på minst 1/1000 sek for å være sikker på å fryse bevegelsene. Velg stor nok blenderåpning og høy nok ISO til at du klarer dette.

 

Skibilder - 001Punkt 6:

Et mulig valg av program på fotoapparatet vil være Tv eller S (Lukkerprioritet) Bruker du dette programmet, så må du huske å legge inn ca +1 i eksponerings kompensasjon. Her kan du lese mer om eksponerings kompensasjon.

 

Punkt 7:

Bruk manuell fokus. Ved å bruke manuell fokus kan du stille skarpt på det punktet du forventer/ønsker at motivet ditt skall passere. Ved motiver som beveger seg raskt mot eller fra kamera, så får ofte autofokus problemer med å følge opp.

 

Punkt 8:

Bruk den raskeste seriebilde innstillingen på kamera. Start å ta bilder like før skiløperen er der du vil…. og slutt når han har passert punktet…

 

Punkt 9:

Bruk gjerne et polariserings filter. Det vil gi deg blåere himmel og ta reflekser fra snøen. Men sliter du med å få rask nok lukkertid så tar du av filteret. Les mer om polariseringsfilter her.

 

Punkt 10:Skibilder - 003

Husk på rasfare og følg fjellvettreglene!

 

God påske

 

(Visited 179 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar