Legg slør på rennende vann

with Ingen kommentarer

Bekker og fossefall er fine å se og høre på. Rennende vann er noe av det mest beroligende vi har. Men det er ikke så lett å ta med seg hjem opplevelsen av rennende vann og lyden som beroliger deg. Det du kan ta med deg, om du har tatt med deg et kamera og stativ ut i skogen, er et bilde som vekker minner og lokker deg tilbake til skogen. Dagens tips forklarer hvordan du kan ta dette bildet.

Du må bruke en lukkertid ned mot sekundet, med andre ord er det krav til stativ. En lukkertid på ca. 1/15 sec eller seinere er det som er det beste utgangspunktet. På bildet under ser du lette greiner og busker, og har du for lang lukkertid vil disse vise bevegelser, og ødelegge bildet ditt. For det var vannet vi skulle legg slør på, ikke sant? Dette er ganske så enkelt å få til, du må bare finne rette plassen, passe på bakgrunnen din og bruke stativet og helst fjernutløser.

Snøsmelting på Vikafjellet
Snøsmelting på Vikafjellet
Anbefalt utgangspunkt :

Program : Manuell, TV eller S

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : 1/15 sec eller saktere

Blender : f/16 eller f/22

ISO : 100

Brennvidde : 18 – 24mm

Driverinnstilling : Ett enkelt bilde

Hvitbalanse : Sol eller skygge

 

(Visited 839 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar