Test av clip-on objektiv til mobiltelefon

with 3 kommentarer

Clip-on lens 2Vi har testet et sett med clip-on objektiv til mobiltelefon og nettbrett. Dette settet er også premien i del-oss-på-facebook konkurransen vi har gående nå i mars.

Beskrivelsen av dette settet virket veldig lovende. Macro og vidvinkel er noe av de mest nyttige objektivene du kan ha i fotosekken din. Det tredje objektivet som er med i settet er fisheye. Fisheye er, med sin karakteristiske forvrengning, kongen på haugen for kreative effekter.

Byggekvalitet

Settet virker å være solid bygget og nøyaktig maskinert. Det er ikke noe slark i klypen og gjengene for å feste objektivene i er jevne og lar monteringen gå lett som en lek.

Det eneste jeg reagerte på er at macro objektivet var vanskelig å få løs fra klypen, men det tror jeg har mer med størrelsen på objektivet å gjøre.

 

Montering på telefon

Åpne klypen, plasser den over kamera og lukk. Dette er faktisk litt vanskeligere enn en skulle tro. Om du ikke klarer å sette klypen helt sentrert over telefonens kameralinse, så vil du få mørke kanter i bildet ditt. Dette kunne nok vært løst ved å lage diameteren på objektivene 1mm større.

Selv om klypen sitter godt fast på telefonen min (Sony Experia) så er det ikke så mye som skal til før den forskyver seg litt, og du får mørke kanter i bildene.

 

I bruk

Clip-on - 06

Fisheye

Med en gang denne kommer på kameraet får du den karakteristiske forvrengningen som fisheye objektivene er kjent for. Jeg må innrømme at det fikke meg til å bli veldig ivrig. Fisheye er noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Dette var gøy! Fisheye effekten er ikke kraftig nok til at dette objektivet holder deg opptatt i dagesvis.

Vidvinkel

Dette objektivet skuffet meg. Forskjellen mellom bilde med og uten objektivet er nesten ikke merkbar. Det eneste resultatet med å sette dette på kamera er at du risikerer mørke kanter i bildene.

Clip-on - 04

Clip-on - 05

Clip-on - 02
Med macro objektivet

 

Clip-on - 01
Uten clip-on, så nære kamera ville fokusere

 

Macro

Dette objektivet skapte mye frustrasjon og banning. Jeg innrømmer gladelig at jeg hadde mest lyst til å kaste det rett i bosset. Det virket som om bildene ble blurry uansett hva jeg gjorde. Jeg tok likevel bildene inn på pc for å ha de med i denne testen. WOW! Minimal dybdeskarphet, men telefonen din er gjort om til et kraftig våpen for macro bilder! Her ble jeg veldig positivt overrasket når jeg så bildene i stor størrelse.

Oppsummering

At det ikke er høyeste kvalitetsglasset som er brukt gjør at bilder mot solen gir deg mye reflekser i objektivene.

Vidvinkelen er søppel! Gir meg ingenting ekstra utover det telefonkameraet gir meg.

Fisheye objektivet vet jeg ikke helt hva jeg skal synes om, men for å få frem en litt artig effekt i noen kreative bilder er det topp. Du må bare være forberedt på at på ca 87% av bildene får du sorte kanter i minst 1 hjørne.

Macro objektivet avskrev jeg helt til bildene kom inn på pc’en. En veldig positiv overraskelse, men du må legge om teknikken litt når du skal ta bilder. Fokus skjer ved at du beveger kamera frem og tilbake. Jeg merket ikke at autofokus reagerte noen gang.

 

Helt ærlig, så angrer jeg litt på at vi skal sende dette settet til en heldig vinner (vil beholde det!). Vi foretar trekning i løpet av påsken og offentliggjør vinneren på facebook siden vår.

(Visited 1 260 times, 1 visits today)

3 Responses

  1. Rune Edvardsen
    | Svar

    Dette hørtes jo morsomt og interessant ut. Tar gjerne et sånt sett jeg 😉

  2. Ina
    | Svar

    Tusen takk for settet som jeg motok som premie Idag

Legg inn en kommentar