Bilder i svarte natten kan bli lyse og fine

with Ingen kommentarer

Nå når vi har påsken over oss har vi tid til å ta bilder som kanskje er litt mer avansert enn et lite knips ut i løse luften midt på dagen i solen. Vi vil utfordre dere til å utforske kameraet og innstillingene litt. Ta dere tid til å legge sjel inn i bildet, og resultatet blir ofte litt mer der etter. I dagens torsdagstips har vi lagt ut et bilde tatt kl. halv to om natten i romjulen. Det var svarte natten og bare lys fra bygninger og noen gatelys som gav lyset i bildet. For å komme ned til fjorden der bildet ble tatt, så måtte jeg ha hodelykt på hode for ikke å få et kaldt desemberbad.

Jeg tok utgangspunkt i fjord, fjell og snø. Det viktige er å ha et solid stativ, bruke lang lukkertid ca.25-30 sec. og fjernstyring for å slippe å berøre kameraet når du tar bildet. Bruk evt. tidsinnstilling på 10 sec. Innstillingene brukt på dette bildet som er :

Sjøtunsfjøra

Innstillinger brukt her :

Program : Manuell

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : 30 sec

Blender : f/16

ISO : 100

Brennvidde : 16mm

Driverinnstilling : Ett enkelt bilde

Hvitbalanse : Auto

(Visited 289 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar