Makrofotografering

with Ingen kommentarer

Er du en av de som akkurat har sådd noen frø til grønnsaker og urter, og bare venter på at de skal bli store, modne og gode? dinfotoside.no har selvfølgelig et tips på hvordan du kan korte ned ventetiden… Ta makrobilder av de voksende plantene jevnlig. Helst ett for dagen… Plantene har en rivende utvikling, og du får nye vinkler og spennende motiver å makrofotografere hver eneste dag. Legger ved et eksempel på en agurkplante som er kommet opp av jorden og har sett sine første dager med lys. Prøv deg frem med disse anbefalte innstillingene, og resultatet blir til slutt veldig bra. Du bør absolutt bruke stativ, men makroobjektiv er ikke noe «must have». Fjernutløser til kamera er ikke å forakte, i tillegg til at du skrur av en evt IS på objektivet derom du bruker stativ og fjernutløser. I eksempelbildet er det brukt stativ, 100mm Makro objektiv og fjernutløser. For litt ekstra effekter i bildet kan du spraye på vann eller legge på litt mer lys med blitz eller lommelykt. Prøv deg som sagt frem! Lykke til!

Anbefalt utgangspunkt :

Program : Blenderprioritet (A eller AV)

Fokus : Manuell

Lukkerhastighet : Bestemmes av kamera

Blender : f/4

ISO : 200

Brennvidde : 50 – 105mm Macro

Driverinnstilling : Ett enkelt bilde

Hvitbalanse : Overskyet

(Visited 444 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar