Print av panoramabilder

with Ingen kommentarer

Det er få ting innen foto som gir meg mer enn å se bildet printet og hengt opp på veggen! Følelsen av å tatt et blinkskudd blir forsterket mange ganger når bildet henges opp på veggen.

Hvorfor tar du bilder? Er det for at du skal ha noe å glede deg over der du sitter alene foran pc’en? Er det for å legge de ut i dårlig kvalitet på facebook? Er det for å legge de ut for salg på en microstock side? De fleste av oss som har et brennende behov for å jage det perfekte bildet tar nok bilder for å vise de frem til venner og bekjente. Glem hele biten med å legge ut på sosiale nettverk. Ta heller bilder for det formålet å få de printet og hengt på en vegg. Det er heller ikke en veldig kostbar affære, om du bare klarer å styre unna de groveste tabbene.

 

Panorama print

Panorama - 02
Panorama i full størrelse

Det første du må passe på er at du klipper bildet slik at det har er standard sideforhold. Det gjør at du kan gå inn på en hvilken som helst nettjeneste og bestille print på ditt foretrukne medie fra utvalgte standard størrelser. Så lenge du kjører på standard størrelsene, så blir selve utskriften billigere og om du skal ha en ramme finnes det også for en rimelig penge.

Tabben jeg gjorde når jeg fikk printet mitt første panoramabilde var at jeg printet i den maksimale størrelsen som var mulig med mitt bilde….. og så begynte jeg å lete etter en ramme som passet til. Det fantes ikke, så jeg ble tvunget til å få spesial laget en ramme etter mål. Det bildet kostet meg godt over 3000 å få opp på veggen. Det verste er vel kanskje at jeg ikke lengre liker bildet…

Panorama 1-3 - 02
Samme bilde klippet i 1:3 format, klar for print

Priser for fremkalling varierer selvsagt enormt etter valgt størrelse og hvilket medium du vil ha det printet på. På JapanPhoto kan du få panorama bildene på vanlig fotopapir for under 100 lappen og opp til ca 900 kr. Velger du lerret må du legge på noen hundrelapper og hvis du går for max wow faktor og velger akryl, må du ut med ca det dobbelte av vanlig papir.

 

Alternativ print av panorama

Pano alt

 

Et alternativ til å bestille 1 stort panoramabilde til å henge på veggen, er å bruke noen av bildene du satte sammen til panoramabildet ditt. Du printer de rett og slett ut hver for seg og henger de ved siden av hverandre på veggen. Mange ganger så kan det gi en kul effekt. Jeg har også sett panorama bilder delt på denne måten der bildene på veggen var av forskjellig størrelse og format.

Pass på:

  • Noen lunde lik fargetemperatur på bildene
  • Du velger bilder som nesten overlapper hverandre
  • Om du velger ramme, så bør den være diskre
  • Andre kan bli misunnelig på de kule bildene du har på veggen.

 

Speilrefleks VS Mobilkamera

Pano 100 Z
Mobiltelefon 100%

Dommen

Når du ser på bildene på siden her, så er det vel ganske innlysende hvilket bilde som vil gjøre seg best på en vegg.

 

For printede panoramabilder, er speilrefleks helt klart overlegen mobilkameraet.

Pano 100
Speilrefleks 100%

 

(Visited 546 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar