Ta bedre bilder 17.mai

with Ingen kommentarer
17 mai - 1
Kom deg ned i samme høyde som barnet

Hipp, hipp, hurra!!

Nå skal vi snart feire nasjonaldagen ved å gå i tog, vifte med flagg, spise lunkne pølser, enorme mengder is og overpriset kake.

Det er viktig å huske at dette er barnas dag, dagen for lek og moro (og uante mengder is). Dermed åpnes mulighetene for å få noen herlige bilder av dine barn. Alt du trenger å gjøre er å ha alt på stell før du setter kursen mot barnetoget.

 

De fleste av dagens tips kan alle med et eller annet kamera ha nytte av. Det er ikke krav til noe heftig speilreflekskamera og utstyr verd en gjennomsnittlig årslønn. Så uansett hva ditt foretrukne kamera for 17.mai er, så kan du trygt lese gjennom denne artikkelen og dele med dine nærmeste.

 

Dette må du gjøre lørdag eller senest lørdagskveld:

Kamera

Finn frem kamera og se over at alt er helt og at det virker. Børst og tørk av støv og smuss. Ta en titt om det er flekker på linseglasset. Tørk de vekk nå. Om kamera er defekt, må du nok se på alternativer for denne nasjonaldagen, men det kommer jo en til neste år også.

Batteri

Lad batteriene. Om du bare har 1 batteri, så be en bønn om at det holder for hele dagen. Utrolig kjipt å gå glipp av blinkskuddet når barna er overtrøtt på kveldingen…

Minnekort

Finn frem det eller de du skal bruke. Tøm de og formater de i det kameraet du skal bruke. Om et minnekort har vært brukt til noe annet eller et annet kamera, så risikerer du feil på minnekortet og tap av bilder om du ikke formaterer.

Fotoutstyret

Etter at batteriene er ladet, minnekort tømt og kamera klargjort, bør du ta alt sammen og plassere det slik at det ikke er mulig å gå hjemmefra uten. Om du skal kjøre, legg det gjerne ut i bilen (på eget ansvar).

Når du nå har fulgt disse fire meget enkle rådene så unngår du å glemme kamera hjemme på denne dagen.

 

17 mai - 2
Prøv å få med ting som utmerker seg i barnetoget

 

 

 

Verdens dårligste kamera er det som ligger igjen ubrukt hjemme

 

Dagen er kommet og du står der med kamera i hendene. Så begynner du å lure på hvordan du skulle få bra bilder. Mange velger løsningen med å holde kamera over hodet og trykke vilt på utløseren. Stakkars jævler, som får så mange dårlige bilder som de må gå gjennom og bli skuffet over.

17 mai - 5
Fart, lek og moro? Fang det på bilde da.

Følg disse enkle rådene og du kommer til å bli fornøyd med bildene:

Høyde

Få kamera ned i øye høyde til den som du fotograferer. Tar du bilde av den stolte førsteklassingen som går fremst i klassen for første gang, så skal du IKKE se ned på hun/han!

Posisjon

Kom deg så langt frem at du har noenlunde fri sikt når du tar bilder i motivets øyehøyde. Bare husk at det er flere enn deg som vil ta bilder og vinke til kjente i toget. Vis hensyn!

Bakgrunn

Prøv å få en så ryddig bakgrunn som mulig. Jeg vil påstå at det er viktigere enn komposisjon på denne dagen. Unngå farger som «drukner» motivet ditt.

Dagens siste er om innstillinger på kamera:

Lukkertidsprioritet med rundt 1/200 sek for motiver i bevegelse. Skru gjerne opp ISO slik at du får en stor blenderåpning og blurry bakgrunn. På kompaktkamera velger du «sport» programmet.

 

 

Til oppstilte portretter ville jeg valgt blenderprioritet og størst mulig blender. Kjører du ISO godt opp (hvor mye avhenger av mengden sol) slik at du får korte lukkertider, kan denne brukes hele dagen. På kompaktkamera velger du «portrett» programmet.

17 mai - 4
Det er ikke alltid oppstilte bilder blir best….
17 mai - 6
Barn spiser godteri på 17.mai. Sørg for å få det med på bilder
17 mai - 7
Ikke pakk bort kamera før dagen er helt over….. Du vet aldri når neste blinkskudd kan være der

Jeg har med viten og vilje latt være å komme med lange avhandlinger her. Hovedpoenget er at du skal få noen få knagger som du HUSKER og kan bruke som et utgangspunkt når du står der med ketchup på dressen og prøver å konsentrere deg


Lykke til med dagen. Smil og vær glad!

 

(Visited 96 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar