Hva gjør jeg om det regner 17.mai?

with 2 kommentarer

Slik det ser ut på værmeldingen i dag, så er det godt mulig at du kommer til å bli våt på dressen 17.mai. Bor du oppe i nord, risikerer du både sludd og neglesprett. Betyr dette at du må la kamera ligge igjen hjemme? Nei, det betyr det på ingen måte! Ta kamera med deg, men det kan være fornuftig å ta noen forhåndsregler. Har du et vanntett kompakt kamera, vanntett mobil eller planer om å bruke undervannshus på speilrefleksen din, så er du nok trygg, men alle dere andre kan finne redningen for 17 mai bildene lengre nede på denne siden.

 

Tåler kamera å bli vått?

Ja, kamera tåler noen regndråper. Det vil selvfølgelig variere mellom de forskjellige kameramodellene, men de fleste kamera tåler noen dråper mer enn eieren tror. Har du et værtettet kamera, betyr det ikke at kamera er vanntett, men en regnskur vil det overleve. Bare husk at da bør ditt valgte objektiv også være værtettet.

Oppbevarer du kamera i en kamerabag og bare tar det frem for å knipse noen bilder nå og da, vil tross alt ikke kamera eksponeres så mye for det våte element.

Ta med:

 • Klut til å tørke vann av kamera med
 • Microfiberklut til å tørke av front linse

 

Bør jeg bruke solblender?

Nå tror du sikkert at det har rablet fullstendig for meg.

Solblender er jo for å skjerme for lys! Solblenderen gjør også en god jobb med å skjerme for vann.

Bruker du solblender selv når det regner, vil sjansen for at du får dråper på frontlinsen minske, og sjansen for et bilde som er verd å ha øker.

Bruk solblender! Over alt, alltid.

Solblender

 

Finnes det regntrekk til alle kamera?

Regntrekk

Ja, det finnes regntrekk til alle kamera. Bildet her viser et billigtrekk for middels store speilrefleks, men samme trekket kan jo selvfølgelig brukes på mindre kamera også.

Jeg har et regntrekk, men jeg drar det ikke frem for å knipse noen bilder i duskregn. Det kommer bare på når vi her i Bergen sier at «Det e en skikkeli byge!» Altså: Det bøtter ned og jeg skal ta bilder over lengre tid.

Regntrekk kommer i mange varianter og prisklasser. Mitt tips: Ikke kjøp så billig at du ikke stoler på det, men kjøp heller ikke et så dyrt at du er redd for å miste/glemme/ødelegge det.

Det på bildet her koster 100kr og ligner på mitt, så jeg antar at det er helt OK. Du finner det her. (Nei, vi får ikke betalt for den linken, men det er et godt tilbud)

 

Det viktigste av alt er at du koser deg uansett vær og at du har noen bilder fra denne dagen også.

(Visited 62 times, 1 visits today)

2 Responses

 1. Marie
  | Svar

  Flotte tips. Flere burde lese disse tipsene! Det ble nå delvis greit vær på 17.mai uansett, så det gikk fint å ta bilder uten regntrekk. 😉

  • Kim
   | Svar

   Takk, Marie.
   Hyggelig med god tilbakemelding.
   Kjekt om du deler siden vår på FB og andre steder slik at flere kan få lese det vi skriver.

Legg inn en kommentar