Våren kommer til en hage nær deg

with Ingen kommentarer

Vårblomster-1Våren er min favoritt årstid. Været blir varmere, solen tittet oftere frem og naturen våkner til liv. Det skjer noe med stemningen. Alle du treffer ute på tur smiler mer og hilser med godt humør. Motivene som bare tigger om å bli tatt bilde av, er det så mange av at det største problemet blir å begrense seg.

Våren er en fin tid! I dette innlegget vil jeg få deg opp av godstolen og ut i naturen. Kanskje du i løpet av de nærmeste dagene tar et bilde du kan sitte i godstolen og nyte til vinteren.

Om det er en botanisk hage i ditt nærområde, så anbefaler jeg noen turer der nå på våren. Blomstringen er forskjellig fra blomst til blomst, så du vil finne nye motiver hver dag.

Er det en privat hage du ønsker å ta bilder av, oppfordrer jeg deg til å smile pent og spørre eieren om lov før du begynner å ta bilder. Kanskje du kan kjøpe deg godvilje ved å gi bort et print av en av eierens blomster?

Vårblomster-3

Kvadratisk format gjør seg godt om du har et symmetrisk motiv

Vårblomster-2

Hold øye med det som er rundt blomstene også. Spindelvevet gir en annen stemning i bildet

Vårblomster-4

Det kan bli fine bilder selv før plantene står i full blomst

Anbefalt utstyr når du er ute for å fange blomstringen er:

  • Macro objektiv eller et objektiv med 50-100mm brennvidde. Blomstene er som regel stor nok til at det ikke er behov for et «ekte» macroobjektiv.
  • Vidvinkel for oversiktsbilder

Vårblomster-5

Liten dybdeskarphet er et godt virkemiddel for å få frem et motiv som bader i et fargehav

Vårblomster-6

Himmelen er en flott bakgrunn når den er så blå som her. Prøv å la lyset skinne gjennom blomsten

Vårblomster-8

Det er ikke bare de fargerike blomstene som gir deg flotte motiver

Vårblomster-7

Kom deg helt ned på bakken for å fange oversiktsbilder.

Alle bildene her er tatt håndholdt. Når du driver med macro fotografering er det som regel en fordel å bruke stativ, men for blomsterbilder utendørs midt på dagen har du så mye lys tilgjengelig at lukkertiden bli mer enn rask nok til å ta bildene håndholdt.

En større utfordring er vind. Selv en liten trekk kan gjøre at blomstene beveger seg nok til at det kan bli vanskelig å legge fokus der du ønsker. En løsning er å være tålmodig og ta bildet mellom to vindkast.

 

Lykke til

(Visited 84 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar