Gjør himmelen mer spennende

with Ingen kommentarer

HSLHar du noengang tenkt at boligmeglerene har vært kjempeheldig når de har tatt bilde av utsikten under en SÅ blå himmel?

Kommer her med et lite tips til hvordan du kan gjøre en litt kjedelig himmel mer spennende. Programmet jeg bruker er Adobe Photoshop Lightroom. Dette trikset kan nok utføres i andre redigeringsprogram også, men det har jeg ikke tenkt å fortelle noe om. Alle har nok tatt bilder på fine og solfylte dager…. Det som ofte skjer er at himmelen virker fargeløs og kjedelig. Hvis du utfører dette trikset, så kan du ende opp med en mer intens og spennende himmel.

 

Det mange gjør for å få en finere blåfarge på himmelen er å ta tak i «saturation» (farge metning) slideren. Skal innrømme at det kan funke, men det er også en stor fare for at bildet får et tegneserieaktig preg.

 

Før HSL
Før jeg har lagt på justeringer i HSL

 

Spesielt hvis det er personer med på bildet, så kan «saturation» føre til et dårlig resultat eller mye ekstraarbeid for å redde hudfargene. Det du istedenfor bør gjøre er å åpne «HSL» (Hue, Saturation and Luminance) panelet og gå til «Luminance» (lysstyrke) fanen.

Her kan du velge mellom to fremgangsmåter. Du kan ta tak i den slideren som styrer din farge, som regel blå for blå himmel, og dra den mot venstre. Hvis du har litt mer fargerik himmel, så er det en bedre løsning å klikke på den lille rundingen rett under HUE. Da dukker det opp en trekant over og under den og du kan klikke og dra ute i bildet. Da velger programmet farge utfra hva som befinner seg der du klikker. Dette er en veldig presis måte å utføre endringer på. Jeg bruker nesten utelukkende denne funksjonen.

Når du nå er fornøyd med utseende på bildet ditt så kan du gå videre til å gjøre alle andre endringer du hadde tenkt. Det fine med Lightroom er at du ALLTID har muligheten til å gå tilbake for å gjøre nye justeringer.

 

Etter HSL
Etter at justeringene i HSL er utført.

 

Så mye «bedre» ble himmelen etter en 30 sekunders redigeringsjobb. Juster til det er litt for mye, så trekker du det litt tilbake. Da er det lettest å få max effekt uten at det ser falskt ut.

Husk også at om bildet er for å dokumentere, så er dette for mye redigering (Boligmeglere: ta det til dere!) Om du lager et bilde som skal være pent, så er det fritt fram (og nødvendig)

(Visited 105 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar