10 vanlige feil ved dine første bryllupsbilder

with Ingen kommentarer

Fast optikk - 002Fotografering av et bryllup er et av de tøffeste oppdrag som en fotograf kan ta på seg, det er mange potensielle problemer og innsatsen er utrolig høy.

Det byr nok på problemer om du må få bryllupsparet til å ikle seg finstasen for å ta brudebildene på nytt uken etter bryllupet.

For å hjelpe deg på vei, har vi samlet en liste over de vanligste feil som fotografer gjør når de fotograferer sitt første bryllup. Vi legger også ved noen tips for bryllupsfotografering.

 

Feil: 01 Mangel på erfaring

Bryllup - 004Om din familie og venner vet at du eier et speilreflekskamera eller avansert kompakt systemkamera, er sjansene er ganske høy for at du på et tidspunkt vil bli bedt om å fotografere et bryllup.

Det er viktig å være realistisk til dine evner og erfaring før du forplikter deg til å fotografere et bryllup – spesielt hvis du vil ta betalt for å gjøre det.

Vær ærlig med paret om din erfaring og ikke tillate noen å presse deg til å ta jobben for å spare penger hvis du ikke er trygg.

Det er helt avgjørende at du kan bruke utstyret ditt og er trygg på å bruke det. Et bryllup er ikke tiden for å prøve en innstilling for første gang.

Hvis du synes at det å være hovedfotograf i bryllupet er en for stor oppgave, kan du alltids tilby deg å gjøre andre fotograf oppgaver, fotografere fra alternative vinkler, få bakgrunnsbilder og duplisere noen av en profesjonell fotografs bilder. Det er alt bra for å bygge opp erfaringen din, uten presset om at du skal ha perfekte resultater.

Kjenner du til fotografer som tar bilder i bryllup, kan det hende de er på jakt etter en nr 2 fotograf/hjelper for et bryllup.

Feil: 02 Dårlig eksponering

Brudens hvite kjole er en av de viktigste aspektene i mange bryllup, og det kan være et reelt problem å fotografere korrekt.

Bryllupsfotografens verste mareritt er å overeksponere kjolen, slik at det er omgjort til en jevn lys hvit uten detaljer, men det motsatte (undereksponering) gjør det ser skitten og grå.

Heldigvis kan en liten undereksponering rettes i redigeringen, men det må bare være LITT undereksponering for å unngå at du mister detaljer i brudgommens mørke dress og bringer frem støy i skyggene.

Ideelt ønsker du å ha en eksponering som gir et bilde med detaljer i hele toneområdet.

Dette er et område hvor digitale kameraer har en stor fordel i forhold til filmkameraer, fordi du kan sjekke eksponeringen umiddelbart etter å ha tatt et bilde og justere deretter.

Du kan også bruke kameraets auto bracketing eksponering, for å ta en serie bilder med forskjellige eksponeringer i rask rekkefølge, uten noen ekstra kostnad.

Aktiver kameraets histogram og ta sikte på å produsere bilder som har en topp mot høyre enden av skalaen, men uten en stor topp på slutten.

Det kan også være nyttig for å slå på kameraet høylys advarsel slik at utbrente områder blinker mot deg når bildet er tatt, og du kan prøve igjen.

Feil: 03 Rotete bakgrunn

Bryllup - 006De fleste profesjonelle bryllupsfotografer sjekker vanligvis ut et sted for bryllup før den store dagen, slik at de kan identifisere det perfekte sted for de obligatoriske bilder av paret og deres familier.

Sørg for at du finner et alternativt sted for bildene om været ikke blir som planlagt

En fin, ren bakgrunn kan gjøre en stor forskjell for et bilde, men ikke gjør den feilen å tro at det må være vanlig eller uinteressant.

Bilder av paret i døråpningen av kirken, for eksempel, gir kontekst samt skaper en ramme rundt bryllupsparet, og det ser mye bedre enn å fotografere dem foran hekken på kirkegården.

Feil: 04 Paret myser mot solen

Hvis du har mulighet til å besøke lokalet før bryllupet, er det vel verdt å gjøre det på samme tidspunkt på dagen som bryllupet skal være, du vil da være i stand til å vurdere plasseringen av solen.

Det er vel og bra å identifisere en fin bakgrunn, men paret vil ikke takke deg hvis de myser mot solen på alle bildene.

Se etter et sted som har en fin bakgrunn og gir litt skygge – eller kall inn noen til å holde en stor diffuser.

I tillegg til å unngå mysing, gir bilder i mykere lys mer flatterende bilder med mindre harde skygger.

Feil: 05 ingen øyekontakt

Bryllup - 003En av ulempene med å ikke være den offisielle fotografen er at du ikke har oppmerksomheten til det lykkelige paret på noen viktige punkter.

Dette kan produsere noen nesten bilder som er pent sammensatt, men uten den helt essensielle øyekontakten.

Bruden og brudgommen vil ikke sette pris på om du roper på dem for at de skal se på deg, mens pro fotografen tar bildene som de betaler for, så vent på rett tid.

De fleste proffene forstår at familien ønsker å få noen bilder av de vanligste motivene og da må du være klar til å gripe dine øyeblikk.

Hvis du bruker et lengre teleobjektiv kan du også knipse noen intime øyeblikk mellom bruden og brudgommen når de ser på hverandre i stedet for kameraet.

Feil: 06 Glemmer et bilde

Hvis du ikke er den offisielle (eller halvoffisielle) fotografen er ikke dette et stort problem, men hvis paret stoler på deg til å fotografere deres bryllup for dem, så må du sørge for at du fotograferer alt og alle som de forventer av deg.

Snakk med bruden og brudgommen på forhånd og utarbeide en liste over gjester og grupper som de ønsker å bli fotografert.

Det er også en god idé å få navnet på noen som kan være ansvarlig for å samle de ulike slektninger for deg.

Deretter, når du er i bryllupet, kan du jobbe deg metodisk gjennom listen og være trygg på at du har fotografert alle.

Feil: 07 utstyrsfeil

DSC_0167
Returnert etter 1 uke på reparasjon med ny frontlinse.

Hvis du mister et objektiv i bryllupet, eller kameraet slutter å fungere, spiller det ingen rolle hvor dyrt det er, må du holde tårene tilbake og fortsette å ta bilder.

Hvis bruden og brudgommen er avhengig av deg til å fotografere i deres bryllup, kan det ikke være noen unnskyldninger.

Det er viktig å doble opp på det viktigste utstyret, slik at hvis noe svikter eller blir ødelagt, har du en back-up.

Å ha to kameraer har den ekstra fordelen av å la deg bytte raskt mellom brennvidder uten å måtte bytte objektiv.

Bare montere et objektiv på ett kamera og et annen på den andre, og bytte mellom de to kameraene som du vil.

Hvis du ikke eier to kameraer eller har tilstrekkelig overlapping av objektivenes brennvidde, bør du vurdere å leie (eller låne) det du trenger for dagen.

Feil: 08 Rotete gruppebilder

Store gruppebilder er ikke spesielt enkelt å ordne, først av alt du har å samle alle de menneskene du trenger sammen (og bli kvitt eventuelle uønskede rævadiltere), så du er nødt til å sørge for at alle er synlig, smilende, ser på kameraet og ikke blunker.

Toastmasteren eller forlovere kan vanligvis bidra til å finne og samle alle som er skal være med i bildene, men det er opp til deg å stille alle opp.

Sett de viktigste personene mot midten av gruppen rundt bruden og brudgommen og har høyeste bakerst i store grupper.

Ta med en gardintrapp og et høyt stativ, eller finn et høyt utsiktspunkt for fotografering svært store grupper. Når du fotograferer fra et høyere sted enn der gruppen står oppstilt, er det lettere å få med ansiktene.

Det kan være nyttig å ta med noe som lager litt støy for å tiltrekke seg oppmerksomhet – en prumpepute kan være gi noen smil, men det vil ikke virke mer enn to eller tre ganger.

En måte for å unngå at folk blunker, er å få dem til å lukke øynene og åpne dem når du teller til tre, og samtidig tar bildet.

Ta noen bilder av hver gruppe i håp om å få alle slik som du ønsker i minst ett bilde, men vær forberedt på å gjøre en liten jobb i photoshop i etterkant.

På gruppebilder er det alltid en som blunker eller lager en grimase

Feil: 09 Glemmer detaljene

Bryllup - 005Å være fritatt for de offisielle fotografpliktene, betyr at du kan fokusere på å få bildene som forteller hele historien om dagen.

Hvis du er der i embets medfør, vil disse bildene også bli verdsatt.

Fotografere alle de tingene bruden kan ha brukt lang tid på å velge: borddekorasjoner, menyer, stedsnavn og blomster for eksempel, samt bryllupskake og et glass champagne.

Prøv å komponere bildene som du ville gjort normal sett. Ta stille ben eller makro bilder for å lage bilder som bruden og brudgommen vil ønske i deres fotoalbum. Ikke bare ta bilder for å dokumentere, ta bilder som formidler den fine dagen.

Feil 10: Tar bilder i Jpeg format

Bryllup - 002
Fargede lys på dansegulvet skaper trøbbel for hvitbalansen

Det er mye på spill når du fotograferer et bryllup, og du må sørge for at du har den maksimale mengden data tilgjengelig når du redigerer bilder å korrigere eventuelle problemer med eksponering, farger og hvitbalanse.

Dette betyr at det er viktig å ta bildene i raw format.

For all del, du kan godt bruke JPEG-filer på samme tid, men bruk råfiler for å få deg ut av trøbbel.

 

 

Lykke til

 

(Visited 594 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar