Den virkelige grunnen til at vi ikke blir bedre fotografer

with Ingen kommentarer

Har du truffet en kreativ vegg i fotograferingen? Prøver du å ta fotograferingen til det neste nivået, men synes det er vanskeligere enn du trodde? Vi ser på noen av årsakene til at mange folks fotografering ikke utvikler seg og foreslår de virkelige grunnene til at dette skjer.

Når var sist gang du følte fotograferingen tok et stort skritt fremover? Kanskje du er heldig nok til at det skjer akkurat nå, og du produserer ditt livs beste bilder.

Men som mange andre kreative typer, møter fotografer ofte en kreativ vegg på enkelte punkt. Det å kjøpe et nytt objektiv eller annet kamerautstyr, kan selvsagt være en måte å lindre dette, men ofte er det ikke den virkelige årsaken til frustrasjonen.

Her er våre tanker om hvorfor folk kan ha problemer med å utvikle sin fotografering…

Kamera funksjoner - 003Tekniske problemer

Digitale speilreflekskameraer kan være skremmende for nybegynnere, men kameraprodusentene utstyrer dem med enkle løsninger for innpass. Selv et profesjonelt kamera fra øverste hylle som Canon EOS 5D Mark III har en helautomatisk «grønn firkant».

Å beherske de grunnleggende kamerainnstillingene kan være relativt greit, men hvert skritt du tar mot å ta kontroll over de tekniske aspektene ved fotografering kan bidra til å flytte fotograferingen fremover også.

Når du vet hvordan en «lager» bilder heller enn «ta» dem. Du vet hvordan du får et bestemt utseende i et bilde og få stabile resultater, så kan du virkelig begynne å se en forskjell.

Frost og is - 007Holder seg i komfortsonen

Hvor ofte opplever å besøke de samme stedene, på samme tid på dagen og med de samme kamerainnstillinger – bare for å ta samme type bilder som du alltid gjør?

Å måtte tilpasse fotografering rundt jobb og familieliv betyr at det er lett å falle inn i en rutine. Det benektes ikke at kjennskap til lokasjon kan ha en positiv innvirkning på bildene.

Fotografering på et nytt sted, å eksperimentere med nye teknikker eller utstyr gir fotograferingen et friskt pust

Retro retouch - 001Setter deg ikke mål

Fotografering er en blanding av kunst og sport – det kreative og det tekniske. Selv om det er relativt enkelt å «forbedre ytelsen» med den tekniske siden av ting, vil det  å utvikle kreativiteten være en så stor oppgave, at det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne.

For å bekjempe dette, hvorfor ikke starte et fotoprosjekt som gir deg restriksjoner å jobbe innenfor? Gi deg selv en struktur og begrensninger som tvinger deg til å komme med kreative løsninger.

Noe så enkelt som å utfordre deg selv til å ta et bilde om dagen kan ha en effekt. Andre klassiske fotoprosjekter inkluderer å plukke en farge og fotografere med det i tankene, begrense deg til svart-hvitt fotografi i en måned, og tvinge deg selv til å ta et ekstra abstrakt bilde hver gang du stopper å ta et fotografere.

Her har jeg tatt bilde av bybanen i Bergen når den passerer. Hele scenen er i HDR, mens bybanen som passerer er et vanlig fotografi.

Imitasjon

Inspirasjon for fotografering er bare et klikk unna. Enten du aktivt søker etter fotografering på sider som Flickr eller 500px, eller nye bilder automatisk spretter opp på Facebook og Twitter, er det ikke vanskelig å finne bilder som inspirerer.

Saken er, det er like vanskelig å ikke bli påvirket av andres arbeid. Digitale kameraer og bilderedigering programvare har gjort det forholdsvis enkelt å oppnå et utseende som gjenspeiler det beste arbeidet du har sett på nettet.

Omvendt utvikling av bildene fra annen fotograf kan være en fin måte å lære en nye teknikker og utvikle din egen stil, men hvis din portefølje bare blir en rekke kloner av andre fotografers bilder så vil din egen fotografiske utvikling sannsynligvis å stoppe.

Vårblomster-1Den virkelige grunnen til manglende utvikling?

Nei, den virkelige grunnen til at de fleste folks fotografering ikke utvikler seg er TID – eller snarere mangelen på tid. Enten det er å finne et nytt sted, vente på det rette lyset, lære en ny fotograferingsteknikk, se en Photoshop video eller bruke timer til å se på arbeidet til andre fotografer. Å være forberedt på å investere riktig mengde tid er avgjørende for å utvikle din fotografering.

I disse dager har vi alle dårlig tid, og det er veldig enkelt å bruke mangel på tid som en unnskyldning for ikke å ta nok tilfredsstillende bilder. Men det er i hovedsak som å si at fotografering er ikke en prioritet.

Og det skal være, fordi det er det som gjør oss lykkelige, sant?

 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar