Ta en kjøretur

with Ingen kommentarer

Mens bilturer har en tendens til å bli mer assosiert med romaner som On the Road og ikoniske filmer som Easy Rider, har fotografer lenge vært inspirert av den åpne veiens visuelle muligheter og løfte om eventyr.

Motorveier og bygder langs veien forteller deg mye om et samfunn.

Ikke bekymre deg hvis du ikke har Monument Valley eller Route 66 innen kort avstand, ånden innen fotografering av tomme veier kan gjenskapes uansett hvor du er i verden.

Det kan være vanskelig å finne en åpen vei som forblir tom veldig lenge rundt byene i Norge, men det klassiske bildet av asfalten som snegler seg inn i en uoppdaget horisont forblir like forlokkende og overbevisende som alltid.

Haukeli2
Foto: Badboy Photo. Haukeli

Kom i gang i dag

  • Selv om du ikke trenger en helt tom vei for denne type bilde, hjelper det for effekten, så vær forberedt på å stå opp godt før trafikken. Lyset har en tendens til å bli mye bedre like etter soloppgang også.
  • Du kan låne mange teknikker og tips fra landskapsfotografering – bruke stativ (der hvor det er trygt å gjøre det) for å holde bildene skarpe, og sette en liten blenderåpning (høyere f-nummer) for å maksimere dybdeskarpheten. Men for å unngå diffraksjon (uskarphet som skyldes at lyset bøyes rundt kanten på et lite hull), ikke sett en FOR liten blender åpning.
  • Du kan bruke et gradert ND-filter for å balansere himmelen med midten og forgrunnen. Noe som sikrer at hver seksjon blir godt eksponert. Hvis du ikke har et filter, kan Graderingsfilter-verktøyet i Lightroom også bidra til å gi dramatisk himmel med godt opplyste forgrunner, men bruk den med måte. Når du fikser undereksponering vil du også generere støy. Bruk RAW format
  • Prøv å unngå distraksjoner og rot ved siden av veien, som søppelkasser, leskur og så videre.
(Visited 114 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar