Bruk fast brennvidde

with Ingen kommentarer

50mm objektivet, eller nifty-Fifty som fotografer ofte referere til det som, er et allsidig objektiv og en som mange har i fotobagen sin. En av grunnene til at dette objektivets brennvidde er så populær blant fotografer, er at en 50mm brennvidde er omtrent så nær som du kan komme med vårt synsfelt (på en full frame DSLR). På APS-C kameraer kan 35mm og for MFT (micro 4/3) kan 25mm, gi noenlunde samme synsfelt.

Selv om det er lett å tenke at du må å pakke massevis av utstyr å være forberedt på alle eventualiteter, er dette ikke alltid tilfelle! Ved å begrense deg selv til å fotografere med bare ett objektiv hele dagen må du komme opp med kreative løsninger for å fotografere motivene på en annen måte.

Det åpenbare bruksfeltet for en fast 50mm brennvidde er by bilder. Det kompakte objektivet gjør at ikke kameraet ditt virker så massivt og skremmende i folkemengder.

Selvfølgelig trenger du ikke begrense deg til bybilder hvis det ikke er din greie. Det kan være du heller ønsker å ta bilder av landskap, stilleben, portretter … resultatene er uendelige!

Schwaebisch Hall - 002

Kom i gang i dag

  • Pakk ingenting bortsett fra kamera og et 50mm objektiv!
  • Kom opp med kreative løsninger for å fotografere motivet. Husk at når du bruker en fast brennvidde må du å fysisk bevege seg fremover eller bakover for å endre avstanden fra motivet.
  • Benytt deg av de store blenderåpninger 50mm fastobjektiver gir, til å sløre bakgrunnen og fange en drømmende effekt.

50mm f/1,8 kan du få til Canon for godt undet 1000 lappen. Det gir fantastiske bilder, spesielt med tanke på prisen. Andre produsenter har helt sikkert noe tilsvarende.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar