Ta bilder av «kjedelige» motiver

with Ingen kommentarer

En allsidig fotograf bør være i stand til å finne fotograferingsmuligheter overalt. Hvorfor ikke utfordre deg selv til å lage bilder på nye foto steder der du i utgangspunktet sliter med å se potensialet?

Noe som alltid vil fascinere er helt hverdagslige ting som blir fanget på et bilde på en sånn måte at de som ser det gjerne må tenke seg om noen ganger før de ser hva det er eller hvor det er.

Hvis et fotografi er ikke umiddelbart opplagt så slapp av og la tankene vandre. Det er viktig å gi deg selv tid for at denne prosessen skal å fungere.

Som fotografer ser vi for oss ryddige arrangementer av elementer som passer forutinntatte ideer om hva et fotografi skal være … men i prosessen kan det være vi ignorerer mange originale og innsiktsfulle bilder.

Tar du med deg kameraet og er åpen for alt, vil du kunne finne fantastiske motiver så og si hvor som helst. Evnen til å se motiver er det noen som har «medfødt», men det som er positivt for oss andre er at vi kan øve opp denne evnen. Ta med kamera, ta bilder av «alt», men ha en plan med hvert bilde. Prøv å se for deg hvordan det skal bli, eller enda bedre: finn ut hva du vil fortelle!

Lad batteriene, tøm minnekortet, hiv kamera på skulderen og kom deg ut for å ta bilder.

 

Kom i gang i dag

  • Ta for deg de sjelden fotograferte områdene i lokale tettsteder og byer.
  • Bruk objektiv med fast brennvidde, slik at du er tvunget til å bruke føttene for å finne en annen komposisjon, snarere enn bare å vri zoomringen .
  • La stativet stå igjen hjemme, slik at du er fri til å bevege seg lett og reagere raskt.
  • Husk å se deg tilbake når du går. De beste motivene kan være bak deg (kjedelig fra en side, spennende fra den andre)

Kjedelige motiv - 3

 

 

 

 

 

(Visited 94 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar