En enkel vei til bedre bilder

with Ingen kommentarer

Det er sol og sommer. Med det kommer også trangen til å ta bilder. Ikke bare blant oss som er over snittet glad i speilrefleksen vår, men for alle. Store og små, gammel og ung, alle tar flere bilder på denne årstiden enn ellers. Det er synd å si det, men sommeren er også høytid for dårlige bilder. Vi vil derfor komme med 8 enkle grep som gjør at dine bilder når nye høyder denne sommeren. Tipsene er så lett å huske at til og med mor vil huske de (hvis du får hun til å lese dette på internettet)

Just Do It

Stjeler slagordet fra Nike, jeg. Det passer jo så bra for foto likevel.

Vi elsker dippedutter og skrur ofte på kameraets innstillinger for å skape det perfekte bilde. Noen ganger må du bare glemme alt om ISO, blender og lukker. Sørg for å knipse i vei og fang DET øyeblikket. Bilder skal ikke bare være kunst, men også verdifulle minner.

Fang stemningen!

Kjenn lyset

Lyset er det som skaper bildet. Du må omfavne lyset, elske og ære det, men for all del gjør deg kjent med lyset. Ser du sammenhengen mellom lys og motiver, og klarer å utnytte det, vil bildene dine stå frem fra mengden.

Det finnes ikke dårlig eller godt lys. Alt lys har sine særtrekk som vil speiles i bildet ditt.

Husk: Større lyskilde gir mykere lys.

Bildekvalitet

Ta alltid bildene i høyeste kvalitet! ALLTID! Minnekort er billig. Kjøp deg noen, slik at du har rikelig med plass og slipper å slette bilder for å lage plass til de siste bildene. RAW filer vil gi deg enda større frihet til å rette småfeil enn selv den beste Jpeg.

Apper som Instagram lagrer bare et lavoppløst bilde på telefonen din. Ta heller med kamera appen og last så det bildet opp på Instagram.

Blitslyset

Blits lys er hardt og lite flatterende. Er det lite lys der du skal ta bilder, prøv først å velge større blender, lengre lukkertid eller høyere ISO.

Bare husk at for høy ISO vil gi deg korn i bildene (varierer fra kamera til kamera).

Den eneste gangen du SKAL bruke blits er ute i solen når du tar bilder mot lyset.

Komposisjon

Tenk på bildet som om det var stuen din. Ser det rotete ut, så må du rydde. Opprett rammene i bildet, så jobber du med å utelate ting for å gjøre bildet enklere.

Om det er en overvekt av elementer på en side, prøv å inkludere noe på andre siden også. På den måten vil du skape balanse i bildet. Dette er triks som gjør det lettere for den som ser bildet å vite hvor blikket skal festes.

Alt eller ingenting

Dette er ikke en unnskyldning til å kjøpe en ny supervidvinkel!

Nå når alle løper rundt og tar snapshots, er det noe de fleste har glemt. Du må gjøre et valg. Trær, bygninger, mennesker og andre ting i kanten av bildet. Skal det være med på bildet eller ikke?

Ingenting er så ødeleggende for et bilde som et kvart tre, halvt hus eller en hodeløs person.

Ligg

Kanskje det kraftigste virkemiddelet til å få bilder som virkelig står frem fra mengden, er å endre hvor bildet er tatt fra. Det de fleste gjør når de ser et motiv, er å ta kamera opp til øyet der de står. På denne måten vil bildene, av samme motiv, bli ganske like. Om du kommer deg ned mot bakken vil du få en annen synsvinkel og i tillegg en «renere» bakgrunn. Du kan også prøve å komme deg litt opp i høyden.

Bryt reglene

Du skal ikke gjøre deg til kriminell eller klatre inn til løvene i dyreparken. Det er bare dumt!

Når du kjenner komposisjonsregler, eksponeringsregler og andre «lover» innen foto, vil du kunne bryte disse reglene bevisst og dermed skape bilder med din egen stil.

Det er bare 1 regel som alltid gjelder: Funker det, så er det lov!

(Visited 30 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar