Ta portrettbilder på reise

with Ingen kommentarer

Portretter på ferie - 06Nå starter ferietiden for mange, hvorfor ikke fokusere på portretter i år?

Når du skal fange ånden av et sted, er portrettbilder av lokalbefolkningen en fantastisk måte å gjøre det på. Det er også en flott måte å kommunisere med lokalbefolkningen på. Du vil komme i prat med mange og kanskje oppdage perler som den vanlige turist aldri får se.

Du bør spøre om det er OK å ta bilder og ikke bare fyre løs. Selv om å knipse først og spørre etterpå kan funke bedre i noen situasjoner. Veldig mange (jeg er en av de, Kevin er ikke) har en innebygd sperre for å prate med fremmede. Så hvordan skal du overvinne det og komme i prat med folk?

Jeg har en 60 prosents suksessrate når jeg ber folk om å la meg fotografere dem. Jo mer du gjør det, jo lettere blir det. Enkelte steder i verden er det enklere enn andre. Bildene i denne artikkelen er tatt i Mumbai. Der kom folk bort og spurte om jeg kunne ta bilde av de, når de så at jeg tok bilder av andre.

Hvis du vise noen portrett bilder når du prater med de, så folk kan se at du ikke har en baktanke, gjør alle mer åpen for å bli fotografert.

Om du skal ha oppstilte portretter, er det viktig at du gir instruksjoner på hvordan du vil at de skal possere. Jeg forteller dem hvilken retning kroppen skal ha i forhold til ansiktet, hvor de skal se, hvor de skal plassere hendene og så videre.

Hvis jeg vil ha et alvorlig uttrykk, sørger jeg for at jeg gir ut de samme vibbene. Lettere stemning med naturlige smil krever at du vekker klovnen i deg. Spøk og smil!

Hvis du er seriøs og trygg, vil folk føle seg komfortabel.

Kom i gang i dag

  • Anbefaler mellomlang fast optikk, som en 85mm f / 1.8
  • Store blenderåpninger for å viske ut bakgrunn
  • Fast optikk vil også gi deg mindre og tenke på under fotograferingen.
  • Rotete bakgrunn dreper gode portretter, så komponer for å unngå dette
  • Se opp for gjenstander som stikker ut av folks hoder
  • Tenk nøye på belysning. Har de solen i ansiktet vil de myse, solen i ryggen vil gi skarpe skygger
  • Bruk blits når du er ute i solen

 

Konsentrer deg om bakgrunn, utsnitt og betraktningsvinkel

 

(Visited 69 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar