Ta bilder av sommerens insekter

with Ingen kommentarer

Sommeren er den perfekte tid for å fotografere øyenstikkere, et av de mest fotogene insektene for den seriøse makrofotografen.

Deres elegante, gjennomskinnelige organer gir fantastiske motiver, spesielt når den plasseres mot en behagelig, ryddig bakgrunn.

Siden så mye av betrakterens oppmerksomhet er fokusert på et relativt lite motiv, er god kamera teknikk avgjørende. Som med alle typer naturfotografering, vil du få de beste bildene hvis du studerer deres oppførsel.

Øyenstikkere er svært territorielle insekter. De vil ofte tilbake til samme sted for hvile gang på gang, kanskje til noe siv eller en gren hengende over vannet. Så du må observere deres atferd og deretter vente i nærheten av et foretrukket hvilested med kameraet klart.

Mange øyenstikkere kan sees i løpet av dagen, kan du forvente å få de beste resultatene tidlig på morgenen.Det er vel verdt å stå opp tidlig, siden øyenstikkere er mindre aktive om morgenen.

Etter kjølige, klare netter, kan vingene bli dekket av dugg, som vil glinse i lavt sollys. Ørsmå vanndråper vil legge til et ekstra moment og interesse punkt for macrobilder.

Når du er på rett sted til rett tid, tenk nøye på sammensetning. Som med alle macrobilder, vil dybdeskarpheten være veldig liten.

For å bidra til å maksimere sonen av fokus, kan du prøve å holde kameraet i parallell til motivet.

Kom i gang i dag!

  • En makrolinse er best, men et rimeligere alternativ er å bruke mellomringer til kit zoom.
  • Prøv forskjellige kameravinkler. En side vinkel vil fremheve profilen hos øyenstikkeren, mens et bilde ovenfra vil vise øyenstikkerens vinger og form.
  • Bruk manuell fokus. Fokus på insektets hode. Du kan også bruke kontinuerlig AF og ta seriebilder, men prøv og stille inn kameraet på stille modus hvis tilgjengelig.
  • Sett en relativt stor blenderåpning for å fokusere på insekt mens bakgrunnen viskes ut
  • For all pris unngå distraksjoner i bakgrunnen. Ikke la rotete løvverk rote opp forgrunnen heller.

 

 

 

 

(Visited 86 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar