Ta dine første bryllupsbilder

with Ingen kommentarer

Nå på sommeren er det også høysesong for bryllup, noe som gjør at sjansen for at du som har et skikkelig kamera muligens får et spørsmål om å være fotograf i et bryllup.

Henvendelsen kommer vanligvis fra familie og venner som ser på deg som en flink og seriøs fotograf. De håper i samme slengen å spare store penger ved å henvende se til deg for den store dagen.

Å være fotograf i et bryllup er et stort ansvar, men det betyr ikke at det er helt uoverkommelig til dyktige amatører.

Hvis du føler deg klar for utfordringen, er det første du må gjøre å møte paret for å avklare forventninger, og hva de ønsker at du skal fotografere på den store dagen.

Du ønsker ikke å plutselig bli bedt om å ta spektakulære bilder av paret med et fyrverkeri i bakgrunnen akkurat når du er pakker opp utstyret ditt.

Hvis du har tid, bør du besøke stedet der bryllupet skal holdes med paret på forhånd, slik at du kan bli vant til å fotografere dem, snakke om hva slags stil de liker og oppdage fine steder å fotografere folk mot.

Prøv et par objektiver med fast brennvidde, f.eks 50mm og 85mm, og en standard zoom (kanskje en 24-70mm f / 2.8) for gruppebilder.

Objektiver med stor blender og høy ISO er enda viktigere hvis du bestemmer deg for du ikke ønsker å bruke blits. (Mange prester ikke vil tillate blits under vielsen uansett.) Min personlige mening er også at bruk av blits i kirker og under bryllupsmiddagen er mer til plage enn nytte.

Du kan ikke overlate noe til tilfeldighetene og sørg for at du har et back-up kamera, er noen tips som alltid går igjen.

Jeg bruker aldri minnekort større enn 8-16GB, i tilfelle et plutselig svikter.Det er en fordel om du har en minnekortholder, slik at du kan bytte pre-formatert minnekort raskt.

Bruk gjerne en skulderveske i stedet for en ryggsekk, for å gjøre det enklere å bytte og lagre objektiver.

Kom i gang i dag

  • Følg med lyset hele tiden og flytt folk rundt for å få mest mulig ut av det.
  • På en klar dag, vurdere å bruke utfyllingsblits for å minimere harde skygger og plasser folk nøye mot solen slik at de ikke myser eller blir skjult av skygge. Blits bidrar også til å mette farger.
  • Få brudens mor på din side. Hun vil introdusere deg til slektninger og sikre at du får tatt bilde av alle sammen. Samhandle med visevert og forlovere også.
  • Vurdere å ta med deg en lett gardintrapp for å få et godt overblikk for gruppebilder.
  • Ta bilder i RAW format for å gi deg best mulig utgangspunkt i redigeringen.
  • Overfør og sikkerhetskopier alle bildene dine så snart du kommer hjem!
  • Les «Oppdrag som bryllupsfotograf«

 

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

Legg inn en kommentar